Bakan Kurum Ve Bakan Karaismailoglu Selde Hayatini Kaybeden Kadinin Cenazesine Katildi

SINOP – Sinop’un Ayancik ilçesindeki selde hayatini kaybeden Gülcan Demirkol’un (65) cenazesi Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ile Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’nun da katildigi törenle son yolculuguna ugurlandi. Sel gelirken agabeyiyle telefonla görüsen Demirkol’un son sözlerinin, “Abi, bizi kurtarin sel geliyor” oldugu ögrenildi.

Bakan Kurum Ve Bakan Karaismailoglu Selde Hayatini Kaybeden Kadinin Cenazesine Katildi
Selin en çok etkiledigi bölgelerden biri olan Babaçay köyünden bir cenaze daha ugurlandi. Selde akintiya kapilarak hayatini kaybeden ve arama kurtarma ekiplerince bulunan Demirkol’un cenazesi, Çayiçi Mahallesi Camisi’ne getirildi.

Cenazeye Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ile Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu da katildi.

Cenazede ayakta durmakta güçlük çeken Gülcan Demirkol’un esi Hüseyin Demirkol’un koluna giren Kurum, kendisini teskin etmeye çalisti. Kurum, rahatsizlanan Demirkol’a su içirip, yüzünü yikadi. Iki çocuk annesi Demirkol’un cenazesi, ögle vakti kilinan cenaze namazinin ardindan ilçe mezarligina defnedildi.

Iki çocugu ve annesi araniyor

Gülcan Demirkol’un sel gelirken abisiyle telefonla görüstügü ögrenildi. Demirkol’un abisine söyledigi son sözlerinin ise, “Abi, bizi kurtarin sel geliyor” oldugu ögrenildi. Öte yandan, Hüseyin Demirkol’un selde akintiya kapilan iki çocugu ve annesini arama çalismalarinin da devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA