BBP Genel Baskani Destici, Bitlis'te Çesitli Temaslarda Bulundu Açiklamasi

'Terör örgütü istiyor ki yatirim yapilmasin, istihdam saglayacak yatirimlar gelmesin, Bitlis ve bölge güzellesmesin, huzur ve baris olmasin. Çünkü onlar kaostan, siddetten ve kargasadan besleniyor. Buna da Bitlis halkinin firsat vermeyecegine inaniyorum'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, "Terör örgütü istiyor ki yatirim yapilmasin, istihdam saglayacak yatirimlar gelmesin, Bitlis ve bölge güzellesmesin, huzur ve baris olmasin. Çünkü onlar kaostan, siddetten ve kargasadan besleniyor. Buna da Bitlis halkinin firsat vermeyecegine inaniyorum." dedi.

Çesitli temaslarda bulunmak üzere Bitlis'e gelen Destici, "Bitlis Dere Üstü Islah Projesi" kapsaminda is yerleri yikilacak esnafi dinledi. Destici, ardindan Vali Oktay Çagatay'i ziyaret etti.

Daha sonra Belediye Baskani Nesrullah Tanglay'a ziyarette bulunan Destici, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, Kastamonu, Sinop, Bartin ve Karabük'teki selde hayatini kaybedenlerin sayisinin 31'e yükseldigini belirtti.

Sel afetinde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakinlarina bassagligi ve sabir dileyen, kaybolanlarin da bir an önce saglikla bulunmasini temenni eden Destici, "Türkiye bu tür olumsuz afetlerin yasandigi hadiselerde birlik ve beraber olmayi basarmistir. Burada da güçlü bir dayanisma örnegi sergilenmektedir. Bölgeye bir heyet gönderdik. Büyük ihtimalle ben de yarin bölgede olacagim. Hava sartlarina göre bunu belirleyecegiz. Bölge insanimiz basta olmak üzere milletimize geçmis olsun." ifadelerini kullandi.

Iki gündür bölgede olduklarini, Sirnak ve Siirt'in ardindan Bitlis'e geldiklerini anlatan Destici, "BBP olarak son yerel seçimlerde devletin bekasini ve ülkenin bütünlügünü önceleyerek, bu bölgelerimizde terör örgütünün siyasi uzantilari birtakim yerel yönetimleri ele geçirerek oradan PKK'ya terörist devsirmeye ve lojistik saglamaya, terör örgütüne ve yandaslarina güç vermeye devam etmesin diyerek aday göstermedik. Cumhur Ittifaki olan partilerimizin, basta AK Parti olmak üzere adaylarini destekledik." diye konustu.

Giresun'un Dereli, Rize'nin Güneysu, Kastamonu'nun Bozkurt ve Sinop'un Ayancik ilçelerinin dere yataklarinda yer aldigini dile getiren Destici, bu gibi yerlesim yerlerinin riskli alan ilan edilmesinin nedenlerinden birinin de sel ve taskinlar oldugunu vurguladi.

Destici, bu tür afetlerin 50, 60 veya 100 yilda bir yasanabilecegini ancak bunlara hazirlikli olunmasi gerektigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu anlamda Bitlis Dere Üstü Islah Projesi'ni insanlarimizin can ve mal sagligi açisindan önemli gördügümü ifade ediyorum. 'Insani yasat ki devlet yasasin.' anlayisiyla siyaset yapiyoruz. Ülke de bu anlayisla yürütülmeye çalisiliyor. Bu projede istiyoruz ki gönül birligi içinde bir uzlasma saglansin. Terör örgütünün siyasi uzantisi, bu tür projeler üzerinden vatandasimizi ve esnafimizi galeyana getirmeye çalisiyor. Devlete, hükümete ve devletin buradaki kurumlarina karsi kiskirtmaya çalisiyor. Vatandasimizin asla buna prim vermemesi gerekiyor. Terör örgütü istiyor ki yatirim yapilmasin, istihdam saglayacak yatirimlar gelmesin, Bitlis ve bölge güzellesmesin, huzur ve baris olmasin. Çünkü onlar kaostan, siddetten ve kargasadan besleniyor. Buna da Bitlis halkinin firsat vermeyecegine inaniyorum."

Herkesin siyasi görüsü ve düsüncesine saygili olduklarini vurgulayan Destici, "Kirmizi çizgimiz terör ve siddet. Teröre ve siddete bulasmadigi sürece herkes her konuda fikrini söyleyebilir, inanç hürriyetini sonuna kadar yasayabilir. Sirnak ve Siirt'ten sonra buraya geldik. Bölge gerçekten 2015'ten sonra baslatilan terörün tüm unsurlarina karsi kapsamli mücadele ve yatirimlar neticesinde hem huzura kavusmus hem baris ortami çok güçlü sekilde tesis edilmis hem de yatirimlar gelmeye baslamis. Dolayisiyla buna kimsenin zarar vermesine ve bu süreci sabote etmesine imkan vermeyelim." dedi.

Destici, temaslarinin ardindan kentten ayrildi.
Kaynak: AA