Mevsimlik Tariminda Çocuk Isçiliginin Ortadan Kaldirilmasi Projesi Etkinligi Ordu'da Yapildi

Ordu'da, Avrupa Birligi (AB) kaynaklariyla finanse edilen "Mevsimlik Tarimda Çocuk Isçiliginin Ortadan Kaldirilmasi" projesinin açilis etkinligi yapildi.



Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi (ÇSGB) Çalisma Genel Müdürlügü ile Uluslararasi Çalisma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi isbirliginde yürütülen proje kapsaminda Ordu'ya gelen heyet, Altinordu ilçesi Saraycik Mahallesi'ndeki mevsimlik tarim isçilerinin yer aldigi alani ziyaret etti.

Heyet, burada egitim gören çocuklarin siniflarini gezerek, yetkililerden bilgi aldi.

Çalisma toplantisinin da yapildigi ziyarette, proje ortaklari ve ilgili paydas kurum temsilcileri ile projeye dair degerlendirme yapildi, görüs ve öneriler ele alindi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi (ÇSGB) Çalisma Genel Müdürlügü Istihdam Politikalari Daire Baskani Ibrahim Demircan, AA muhabirine, proje kapsaminda mevsimlik tarim isçilerinin yasam alanlarini olusturduklarini belirterek, "Bu kapsamda söz konusu alanlarda çocuklarin basta egitim ve saglik olmak üzere tüm kamusal hizmetlere erisimi noktasinda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

Olusturulan alanlarin tüm insani kosullarda ihtiyaca cevap verecek sekilde oldugunu aktaran Demircan, söz konusu alanlarin elektrik ve su ihtiyaçlari da yine bakanlik tarafindan karsilandigini söyledi.

Bu alanlarda ulusal ve uluslararasi projelerin yürütüldügünü ifade eden Demircan, böylece hem ailelerin hem de çocuklarin ihtiyaci olan egitim ve saglik basta olmak üzere sosyal ve kültürel faaliyetleri de sunduklarini dile getirdi.

Demircan, özellikle çocuklari çok mutlu gördüklerini dile getirerek, bu tablonun kendilerini de çok mutlu ettigini sözlerine ekledi.

ILO Kidemli Program Yöneticisi Nejat Kocabay ise, projeyi uzun yillardir genis bir ekiple sürdürmeye çalistiklarini söyledi.

Mevsimlik tarimda en çok göç alan ve göç veren sehirler olan Sanliurfa, Mardin, Adiyaman, Diyarbakir, Adana, İçel, Hatay, Izmir, Manisa, Ankara, Eskisehir, Konya, Malatya, Ordu, Bursa ve Düzce illerinde uygulanan proje kapsaminda 12 bin çocuga yerinde egitim, danismanlik ve rehabilitasyon hizmetlerinin saglandigini kaydeden Kocabay, bu konuda tüm güçleriyle seferber olduklarini belirtti.

Etkinlige proje ortaklari Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ve ILO yetkililerinin yani sira kamu kurum ve kuruluslarinin merkezi ve yerel temsilcileri katildi.

Kaynak: AA