Yapay Zeka Ana Temasiyla Uluslararasi Bilisim Hukuku Yaz Okulu

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi çagi yakalamak, güncel gelismeleri yakindan takip etmek ve uygulama alanlari gelecekte daha da artacagi öngörülen bilisim hukuku alaninda bilgi sahibi olmak isteyen hukukçular için Uluslararasi Bilisim Hukuku Yaz Okulu'nun bu yil, dördüncüsünü düzenliyor.

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nce düzenlenen 4. Uluslararasi Bilisim Hukuku Yaz Okulu, bu yil Yapay Zeka ana temasiyla, 16-20 Agustos tarihleri arasinda, online olarak gerçeklestirilecek.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Yaz Okulu, Gelecegin Tarihleri (Digital Histories) kitabinin yazari ve Digital Rights Watch Baskani Lizzie O’Shea’nin açilis konusmasiyla baslayacak.

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi çagi yakalamak, güncel gelismeleri yakindan takip etmek ve uygulama alanlari gelecekte daha da artacagi öngörülen bilisim hukuku alaninda bilgi sahibi olmak isteyen hukukçular için Uluslararasi Bilisim Hukuku Yaz Okulu'nun bu yil, dördüncüsünü düzenliyor.

Uluslararasi alanda giderek önem kazanan Yapay Zeka ana temasiyla, 16-20 Agustos'ta gerçeklestirilecek yaz okulunda katilimcilarin, uluslararasi gelismeler isiginda yapay zeka ve bilisim hukuku alanlarinda hem teorik hem de pratik bilgiler kazanmalari hedefleniyor.

Açilis konusmasini Gelecegin Tarihleri (Digital Histories) kitabinin yazari ve Digital Rights Watch Baskani Lizzie O’Shea’nin yapacagi yaz okulunda katilimcilarin, yurt disi ve yurt içinden alaninda uzman akademisyen ve hukuk uygulamacilarindan dersler almasi planlaniyor.

Northern Illinois Üniversitesi Iletisim Bölümü Baskani Prof. Dr. David Gunkel, Tilburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Bart van der Sloot, Istanbul Barosu Bilisim Hukuku Komisyonu, Yapay Zeka Çalisma Grubu üyesi Av. Selin Çetin ile Istanbul Bölge Adliye Mahkemesi Hakimi Dr. Dogan Gedik gibi hem teoride hem de pratikte yapay zeka ve bilisim hukuku alaninda çalisan önemli isimler Uluslararasi Bilisim Hukuku Yaz Okulu’nda konuk ediliyor.

Yaz okulunda bilisim hukuku, çesitli konu basliklari ile tüm yönleriyle ele aliniyor. Dijital Karar Verme Özerkligi Hakki, Yapay Zekâ ve Müziklerdeki Telif, Mahkeme Kararlarinin Tahmin Edilebilirligi: Efsaneler ve Gerçekler, Göçmen ve Mültecilere Iliskin AB Veritabanlari ve Yapay Zekânin Uluslararasi Hukuk Perspektifi yaz okulu programin konularindan yalnizca birkaçini olusturuyor.

Türkçe ve Ingilizce olarak iki dilde gerçeklestirilecek yaz okulunda bu yil, katilimcilar için Ingilizceden Türkçeye simultane çeviri olanagi saglaniyor. Türkiye genelinde isteyen herkesin katilabilecegi yaz okuluna kontenjanin sinirli olmasi nedeniyle yalnizca iki yüz ögrenci kabul ediliyor.

Program sonunda düzenlenecek Clubhouse etkinligi ile katilimcilarin yaz okulu sonrasinda da etkilesim içinde olabilmeleri amaçlaniyor. Programin sonunda katilimcilar Uluslararasi Bilisim Hukuku Yaz Okulu sertifikasi almaya hak kazaniyor.

Kaynak: AA