Gölde Kaybolduktan 20 Saat Sonra Sag Bulundu

Konya’nin Beysehir ilçesinde, dün aksam saatlerinde balik avi için arkadaslariyla birlikte açildigi Beysehir Gölü’nde firtinaya yakalandiktan sonra teknesiyle birlikte kaybolan kisi, yaklasik 20 saat sonrasinda tutundugu samandira ile yüzerek geldigini söyledigi Karaburun plaji açiklarinda su içerisinde sag olarak bulundu.

Gölde Kaybolduktan 20 Saat Sonra Sag Bulundu


Beysehir Gölü’nde sabah saatlerinden bu yana Jandarma Asayis Botu’nun yanisira ilçeye sevk edilen AFAD, Polis Su Alti Arama ve Kurtarma ile Konya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi’nin da destek verdigi arama çalismalarinda dalgiçlar, 32 yasindaki kayip Mevlüt Uyanik’in bulunabilecegi ag attigi Kusluca ve Akburun Mahallesi açiklarinin yanisira, Yesildag Mahallesi açiklarinda da su altinda aramalar gerçeklestirdi. Bölgeye sevk edilen bir askeri helikopter de kayip balikçi teknesini bulabilmek için havadan göl üzerinde tarama faaliyetleri yürüttü. Beysehir Jandarma Asayis Botu ise kayip Uyanik’in bölgedeki adalara çikip siginma ihtimaline karsi, adalar ve çevresinde de arama çalismalari gerçeklestirdi. Ancak, aksam saatlerine kadar yapilan arama çalismalarindan bir sonuç çikmadi. Saat 18.00 siralarinda ise Karaburun Plaji açiklarinda suda yüzen yardim isteyen bir kisinin oldugunu fark eden plaj görevlileri jet boatla o bölgeye dogru hareket etti. Yardim isteyen kisinin kayip olan ve dün aksam saatlerinden bu yana kendisinden haber alinamayan Mevlüt Uyanik oldugu tespit edilirken, ambulans talep edildi. Titredigi gözlenen kiyiya çikarilan Uyanik’in üzerine battaniye örtülürken, uyumamasi için de konusturulmaya çalisildi. Uyanik, gölde ag sererken son 600 metre agi serdigi esnada siddetli firtinada Ömer Çavus adasi yakinlarinda dengesini kaybedip sirt üstü göle düstügünü belirterek, o esnada sesini kimseye duyuramadigini belirtti.

Birlikte baliga çiktiklari arama çalismalarina katilarak dalgiç ve jandarma ekiplerine yer gösteren Ümit Karademir ise, arkadasinin bulunmasi üzerine sevinç gözyaslari döktü.

3-4 kilometre açikta bulundu

Göle ag serdikleri sirada siddetli firtina oldugunu ve bir anda arkadasinin teknesinin gözden kayboldugunu ve bir daha kendisinden haber alamadiklarini dile getiren Karademir, “Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum, Allah devletimizden milletimizden razi olsun. Ada sapaginda, suyun içinde plaj açiklarinda sag salim bulundu çok sükür” diye konustu.



Karaburun Plaji Sorumlusu Suat Sarioglan ise, plajda aksam saatlerine dogru müsterileri çikardiklari esnada 3-4 kilometre açiklardan bir ses duyduklarini, önce bu sesi kus veya baska bir sey sandiklarini belirterek, “Bakinca kafasini gördük, sadece yardim istiyordu. Biz hemen jetboata haber verdik. Jetboatla sahsi aldik kenara getirdik. Bilinci açikti, herhangi bir sikinti yoktu, cankurtaranlar gerekli ilk yardimi yapti. Gölün 3-4 kilometre açiklarinda ve suyun içinde bulundu, teknesi yoktu. Kendi basina idi, sesi geliyordu. Üzerinde elbiseleri vardi. Onlari çikardik, üsüme ve titremesi vardi. Sahsi aldigimizda su yutmadigini gördük, bize çok aç oldugunu söyledi.

Allah ailesine bagisladi, geçmis olsun. Ambulansla hastaneye gönderdik” diye konustu.



Beysehir Belediye Baskani Adil Bayindir da, kiyiya çikarilan Uyanik’la görüsüp saglik durumu hakkinda bilgi alirken, kendisini merak eden esi de Uyanik’la görüstü. Uyanik daha sonra ambulansla kaldirildigi Beysehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altina alindi.
Kaynak: İHA