Bakan Adil Karaismailoglu, Helikopterlerle Ayancik'tan Tahliyelerin Yapildigini Açikladi Açiklamasi

'Su anda yolu açmaya çalisiyoruz. Arkadaslarimiz yogun çalisma içerisindeler. Yine biz de köylerden Ayancik'a ulasmaya çalisacagiz. Helikopterlerle Ayancik'tan su anda tahliyeler yapilmakta, süreci takip ediyoruz' 'Kastamonu ve Bartin'dan da olumsuz haberler geliyor. Orda da bütün arkadaslarimiz bölgede konuslanmis vaziyette. Yine orda da köprülerde de sikintilar var. Ulasimda da sikintilar var. Onlari da bir taraftan çözmeye çalisiyoruz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Sinop'un Ayancik ilçesinde meydana gelen sel felaketine iliskin, "Helikopterlerle Ayancik'tan su anda tahliyeler yapilmakta, süreci takip ediyoruz. Insallah en kisa sürede Ayancik'a ulasarak oradakileri rahatlatip onlarin ihtiyaçlarini giderecegiz." dedi.

Sinop-Ayancik kara yolunda heyelan nedeniyle kayan viyadükleri inceleyen Bakan Karaismailoglu, daha sonra burada ilçeye ulasimin saglandigi yolun açilmasi için yürütülen çalismalari inceledi.

Bakan Karaismailoglu, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, yine bir afetle karsi karsiya olduklarini söyledi.

Ilçeye 5 noktada baglantinin kesildigini ifade eden Karaismailoglu, söyle konustu:

"Su anda yolu açmaya çalisiyoruz. Arkadaslarimiz yogun çalisma içerisindeler. Yine biz de köylerden Ayancik'a ulasmaya çalisacagiz. Helikopterlerle Ayancik'tan su anda tahliyeler yapilmakta, süreci takip ediyoruz. Insallah en kisa sürede Ayancik'a ulasarak oradakileri rahatlatip onlarin ihtiyaçlarini giderecegiz. Kastamonu ve Bartin'dan da olumsuz haberler geliyor. Orda da bütün arkadaslarimiz bölgede konuslanmis vaziyette. Yine orda da köprülerde de sikintilar var. Ulasimda da sikintilar var. Onlari da bir taraftan çözmeye çalisiyoruz. Vatandaslarimizla sürekli iletisim halindeyiz. Insallah bu sikintili süreci de atlatacagiz."

Bakan Karaismailoglu, bütün ekiplerin ekipmanlarla teyakkuz halinde oldugunu belirterek, bir an önce yollari açma çabasi içerisinde olduklarini dile getirdi.

Bölgeden yogun ihbarlar aldiklarini aktaran Karaismailoglu, hem havadan helikopterlerle hem de karadan yollari açarak ilçeye ulasma çabasi içerisinde olduklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA