Osmaniye'de Yangindan Kurtulan Tavsana Anne Sefkati Ile Bakiyorlar

Osmaniye'de, 28 Temmuz günü baslayan orman yanginindan kaçarak kurtulan tavsanin sigindigi aile, ona "Pamuk" adini vererek beslemeye basladi.

Merkeze bagli Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde baslayan ve Kadirli'ye bagli Karatepe köyüne kadar yayilan orman yangini sirasinda Karatepe köyü Çakicilar Mahallesi'ndeki evlerinin önünde bir tavsanin yattigini gören Hacer ve Ergun Bozan, hayvani evlerine alarak su ve yiyecek verdi.

"Pamuk" adini verdikleri tavsana 4 gündür anne sefkati ile bakan Bozan çifti, hayvan koruma derneklerini arayarak tavsanin sahiplendirilmesini istedi.

Yangin sonrasi gece yarisi evin önündeki yolda beyaz bir seyin yattigini gördügünü belirten Ergun Bozan, "Ben köpek zannettim. Yaklastigimda baktim ki tavsan. Yanina gittigimde kaçmadi. Ayaklari falan siyahti, muhtemelen yangindan kaçmis." dedi.

Tavsani, komsularin köpekleri saldirmasin diye evine aldigini anlatan Bozan, "Esim, hayvan koruma derneklerini aramis, onlar da bize dönüs yapacaklarini söylediler. Çok ürkek bir hayvan ama bize alisti. Marul aldik, su verdik 4 gündür besliyoruz." diye konustu.

Merkeze bagli Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde 28 Temmuz'da çikan orman yangini, rüzgarin da etkisiyle Kadirli ilçesi Karatepe köyü yakinlarina kadar yayilmis, yangin 31 Temmuz'da kontrol altina alinmisti.

Kaynak: AA