Ordu'da Heyelan Açiklamasi 10'Ar Katli 3 Bina Tahliye Edildi

Ordu’nun Ünye ilçesinde asiri yagis nedeniyle Gölevi Mahallesi’nde olusan heyelandan dolayi bir sitede bulunan 10’ar katli 3 bina tahliye edildi.

Ordu'da Heyelan Açiklamasi 10'Ar Katli 3 Bina Tahliye Edildi
Ünye ilçe merkezinde ögleden sonra baslayan ve aksam saatlerinde siddetini arttiran asiri yagislar sonrasi Gölevi Mahallesi’nde bulunan Korukent Sitesi’nin 10 katli ve 36 daireli olan D blok yakininda heyelan meydana geldi. Siteye ait istinat duvarinin hasar görmesi sonrasi D blokta yasayan vatandaslar siteden tahliye edilirken, B ve C blokta ise site yönetimi tarafindan tedbir amaçli bosaltildi. Site sakinlerinin binalardan tahliyesi sonrasi, olay yerine çok sayida saglik, itfaiye, polis ve AFAD ekipleri geldi.

Aileler yakinlarina gitti

Toprak kaymasi nedeniyle bosaltilan sitelerde oturan aileler araçlariyla beraber yakinlarinin yanina gitti. Bazi aileler ise Ünye Belediyesi tarafindan tahsis edilen Ünye Turizm Otelcilik Lisesi’ne yönlendirildi. Gerekli tedbirlerin alindigi site çevresinde jeoloji mühendislerinin yaptigi incelemeler sonucu binaya giris konusunda ailelere bilgilendirme yapilacak.
Kaynak: İHA