Kars'ta Görevlendirme Yapilan Belediye 10 Ayda 38,5 Milyon Lira Borç Ödedi

Vali ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz: 'Belediyeyi devraldigimizda 303 milyon lira borcu vardi. Kendi dönemimizde öncelikle bu borçlari ödemeye ve bir yandan da vatandasa hizmet vermek için çalismaya basladik. Kaynaklari arttirmaya ve mevcut bazi giderleri azaltip tasarruf etmeye çalistik' 'Sehirde uzun yillar ihmal edilen yol, kaldirim, kanalizasyon, içme suyu sorunu var. Bunlarin tespiti ve çözüm yollarini bulmak için ilgili arkadaslarimizla proje ekiplerimizi olusturduk ve ekim ayindan sonra çalismaya basladik' 'Belediyecilik biraz gönül isidir, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in ifade ettigi gibi 'önemli olan vatandasimizin gönlünü kazanmaktir, onu memnun etmektir' biz de bu ilke ile yola çiktik'

Içisleri Bakanliginca 2 Ekim 2020'de görevlendirme yapilan Kars Belediyesi, 10 aylik süredeki bir yandan belediyecilik hizmetlerini halkla bulusturmaya çalisirken diger taraftan giderleri kisip gelirleri artirarak önceden kalan 38,5 milyon liralik borç ödedi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciliginin Kobani eylemleri sorusturmasi kapsaminda HDP'li Kars Belediye Baskani Ayhan Bilgen'in "Devletin birligini ve ülke bütünlügünü bozma" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardindan Içisleri Bakanliginca Belediye Baskan Vekili olarak görevlendirilen Kars Valisi Türker Öksüz, kentin birçok noktasinda çalisma baslatti.

Kentte yeni parklar insa eden, cadde ve sokaklarda düzenleme çalismalari yapan, sosyal projelerle vatandaslarin yardimina kosan Kars Belediyesi, yollarda yaptigi asfalt, kaldirim çalismasinin yani sira bazi giderleri azaltarak elde edilen gelirle hem hizmet üretiyor hem de belediyenin önceden kalan borçlarini ödüyor.

Vali ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, AA muhabirine, belediye denince akla hizmet birimi geldigini ve Kars Belediyesinin artik vatandaslara hizmet ettigini söyledi.

Görevlendirme sonrasi vatandaslarin yasaminin her aninda belediyenin verdigi hizmetlerle karsilastigini belirten Öksüz, "Bizden önce belediye hizmeti var miydi, üzülerek ifade ediyorum yoktu. Bizden önceki yönetim vatandasi memnun edecek, hizmet üretemedi ya da üretmedi. Mevcut kaynaklar, verimli kullanilmadi. Yaklasik 3 yila yakindir bu sehirde vali olarak görev yapiyorum, bizden önceki belediye döneminde gittigim her mahallede vatandastan belediye hizmetlerinde çok fazla sikayet vardi. Biz belediyeyi devraldiktan sonra ilk hedefimiz vatandasimizi bu hosnutsuzluktan kurtarmak, belediye hizmetlerini vatandasin istedigi sekilde hizli vermek için gerekli organizasyonu kurmak oldu." diye konustu.

Öksüz, yaptiklari çalismalarla belediyeyi kamu kurum niteliginde hizmet verebilecek duruma getirmeye çalistiklarini aktardi.

Belediyenin daha önce kurumsalliktan uzak olduguna isaret eden Öksüz, "Bizden önce belediyede kimin ne yaptigi belli degildi, kurum kültürü henüz olusmamis, isler maalesef el yordamiyla yürütülüyordu. Biz birim müdürlüklerimizle gerekli düzenlemeleri, personel görevlendirmelerini yaptik. Vatandasimiza, hizmet verebilecek bir belediye kurmak istedik." dedi.

- "Belediyecilik gönül isidir"

Belediye yönetimini devraldiklarinda bir yandan eski borçlari ödemeye bir yandan da vatandasa hizmet vermeye basladiklarini anlatan Öksüz, söyle devam etti:

"Belediyecilik biraz gönül isidir, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in ifade ettigi gibi 'önemli olan vatandasimizin gönlünü kazanmaktir, onu memnun etmektir' biz de bu ilke ile yola çiktik. 2 Ekim'de devraldigimiz belediye maalesef hizmet üretemez hatta hiçbir sey yapamaz haldeydi. Biz, belediyeyi o tarihten itibaren ayaga kaldirmaya, canlandirmaya, vatandasimiza hizmet verir hale getirmeye çalistik. Belediyeyi devraldigimizda 303 milyon lira borcu vardi. Kendi dönemimizde öncelikle bu borçlari ödemeye ve bir yandan da vatandasa hizmet vermek için çalismaya basladik. Kaynaklari arttirmaya ve mevcut bazi giderleri azaltip tasarruf etmeye çalistik. Aldigimiz tedbirlerle belediyemizin gelirleri önceki yillara göre artarak 28 milyon liraya ulasti. Bunlar planli programli çalismalar neticesinde oldu."

- "Yaklasik 38,5 milyon bir borç ödemesi gerçeklestirdik"

Öksüz, göreve basladiktan sonra belediyenin birçok kamu ve özel borcunu ödemeye basladiklarini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Su ana kadar yaklasik 38,5 milyon bir borç ödemesi gerçeklestirdik. Sehirde uzun yillar ihmal edilen yol, kaldirim, kanalizasyon, içme suyu sorunu var. Bunlarin tespiti ve çözüm yollarini bulmak için ilgili arkadaslarimizla proje ekiplerimizi olusturduk ve ekim ayindan sonra çalismaya basladik. Istasyon, Yusuf Pasa, Yenisehir, Örnek ve Ortakapi mahallelerindeki 9 noktada insallah yaklasik 900 bin metrekare asfalt yapacagimiz çalismalar da basladi. 50 bin metrekare bazalt kaldirim, 11 bin metrekare bazalt bordür çalismasi yapacagiz. Belediye imkanlariyla da Sehitler, Aydinlik Evler, Atatürk ve Alpaslan mahallelerinde ve diger mahallerde asfalt çalismamiza devam edecegiz. Yusuf Pasa, Halit Pasa mahallelerinde kaldirim çalismalarimiz var, özellikle 9 bin 150 metrekare bazalt kaldirim, 2 bin 250 metre de bordür yapi isimizle ilgili ihalemizi yaptik, çalismalar basladi."
Kaynak: AA