Covid-19 Asisi Olmayan 20 Yasindaki Bir Kisi Yogun Bakima Alindi

Mardin Kiziltepe Devlet Hastanesi Bashekimi ve Kardiyoloji Uzmani Dr. Fethullah Kayan, Covid-19 asisi olmayan 20 yasindaki bir hastanin yogun bakim ünitesinde yattigini söyledi.

Covid-19 Asisi Olmayan 20 Yasindaki Bir Kisi Yogun Bakima Alindi
Kardiyoloji Uzmani Dr. Fethullah Kayan, kendi sosyal medya hesabindan vatandaslari asi olmaya davet etti. Kayan, paylasiminda asi olmayan 20 yasindaki bir hastanin yogun bakim ünitesinde yattigini ifade etti.

Kayan, “Muhterem büyüklerim, degerli kardeslerim, Covid yogun bakimimizda 11 hasta, servislerimizde 70 hastamiz var. Covid yogun bakimimizda 20 yasinda kardesimiz var, maalesef asi olmamis. Maalesef Covid hastalarinin hiç biri 2 doz biontech asisi olmamis. Bu bir tesadüf degil. Bu asinin koruyuculugunu gösteren bilimsel bir veridir. Covid-19 enfeksiyonuna feda edecek tek bir ihtiyarimiz, tek bir kronik hastalikli vatandasimiz, tek bir yatalak kardesimiz yoktur. Hele hele saglikli hiç bir ferdimiz yoktur. Lütfen asi olalim, asi olmaya tesvik edelim. Saglikli toplum, saglikli bireyler olmak için elimizden geleni yapalim” dedi.

Kaynak: İHA