TÜGIAD'dan Aile Sirketlerinin Devamliligi Için Önemli Hamle

TÜGIAD, aile sirketlerinde sürdürülebilirligin saglanmasi için dügmeye basti. TAIDER Aile Isletmeleri Dernegi is birliginde yapilan toplantida aile sirketlerinin nesiller boyu devamliligi için yapilmasi gerekenler masaya yatirildi.

TÜGIAD'dan Aile Sirketlerinin Devamliligi Için Önemli Hamle
Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi (TÜGIAD) ve TAIDER Aile Isletmeleri Dernegi is birliginde ‘TAIDER Kuzey Yildizi, Aile Sirketlerinde Sürdürülebilirlik Programi Tanitim Zoom Toplantisi, çevrimiçi ortamda gerçeklestirildi.

TÜGIAD Genel Baskani Nilüfer Çevikel’in de katildigi toplantinin moderatörlügünü yapan TÜGIAD Yönetim Kurulu Üyesi Elif Bilge Olaganer, sürdürülebilirlik kavraminin önemine dikkati çekti. Türkiye ekonomisinin temelinde aile sirketleri oldugunu kaydeden Olaganer, “TÜGIAD’in önemli bir bölümünü de aile sirketleri olusturuyor. 60’in üzerinde sektörde faaliyet gösteren ve 50 milyar Dolarin üzerinde ticaret hacmi bulunan bir üye portföyüne sahibiz TÜGIAD üyelerinin sirketlerinde sürdürülebilirlik adina yürütülen çalismalar mevcut. TÜGIAD ve TAIDER olarak sürdürülebilir is modellerine katki saglamak için Kuzey Yildizi Projesi ile ilgili görüs alisverisinde bulunduk. Iyi örnekleri birbirimizle paylasarak, gelecege odaklanarak ortak paydada güzel projelere imza atacagimiza inaniyorum. Yasamaya devam ettigimiz pandemi süreciyle sürdürülebilirligin ne kadar önemli oldugunu aci sekilde tecrübe ettik. Sürdürülebilirlik kavrami, doganin gelecek nesillerin ihtiyaçlarina cevap vermesini tehlikeye atmadan bugünkü ihtiyaçlarimizi karsilamamiz anlamina geliyor. Beni en çok tedirgin eden nokta, bu kavramin yanlis anlasilmasi. Sürdürülebilirlik, bütünsel olarak ele alinmali, sirketler ve toplum özelinde bu konuda stratejiler olusturulmali” ifadelerini kullandi.

TAIDER Sürdürülebilirlik ve Sosyal Sorumluluk Komitesi Baskani Berna Asiroglu da bütünsel bakis açisina sahip olmanin günümüz dünyasinda çok önemli oldugunu belirterek, “Dünyada aile sirketlerine yönelik ilk program olan Kuzey Yildizi’nin bu yil 4’üncüsü düzenleniyor. Kuzey Yildizi Programi’nin hedefleri, aile sirketlerinin sürdürülebilir is modelleri gelistirmelerine katki saglamak, tüm yil dahilinde gerçeklestirecegimiz etkinlikler ile iyi örnekleri birbirinden ögrenerek paylasmak ve program dahilindeki aile sirketlerinin sürdürülebilirlik yolculugundaki gelisimini saglama yönünde itici güç olusturmak olarak özetlenebilir. Projenin en önemli çiktisi, TAIDER bünyesinde egitilmis ve uygulamada bulunmus degerlendiriciler kazanmak. Sirketler olarak attigimiz her adimda hem bugüne hem gelecege izler birakiyoruz, bunun önemini anladigimiz su günlerde aile sirketleri olarak farkindaligimizi artirmaliyiz” dedi.

TAIDER Komite Üyesi Dr. Izel Levi Coskun ise giderek büyüyen iklim krizinin isletmelerin sosyal ve çevresel etkilerini dengelemesi gerektigini vurgulayarak, “Firmalarda islerin basinda olan kisilerin bu konuya yogunlasmasi sart. Entegre bakis açisiyla olaylara yaklasip, çözümün parçasi olmak için çabalamak gerekiyor. Kuzey Yildizi çalismamiz aslinda yarismaydi. Birkaç yil yarisma formati gerçeklestirdikten sonra bu model yerine hep birlikte ögrendigimiz ve sirketlerimiz için rota çizebilecegimiz bir programa dönüstürmeye karar verdik. Dünyanin en iyisi olmak degil, dünya için iyi olma amaci tasiyoruz. Bu programa katilan isletmelerin kendi fotograflarini çekebilecekleri ve gelecekte nasil bir yol izlemeleri gerektigini gösteren bir model olsun istedik” diye konustu.

Kaynak: İHA