Tavuklari Telef Olan Girisimci Kadin Yeni Tavuklarina Kavustu

Kahramanmaras’ta çiftligindeki havalandirma sisteminin arizalanmasi sonucu yaklasik 10 bin tavugu telef olan kadin girisimciye, Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan gönderilen 5 bin adet tavuk teslim edildi.

Tavuklari Telef Olan Girisimci Kadin Yeni Tavuklarina Kavustu
Ihlas Haber Ajansi’nin haberi üzerine Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, kadin girisimci Sevim Demir ile görüntülü görüsüp, 5 bin tavuk sözü vermisti. Rakamin 8 bin 500’e çikarilmasinin ardindan harekete geçen bakanlik görevlileri kamyonlarla tavuklari Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi Kelles Mahallesi’ndeki tavuk çiftligine getirdi.

Burada tek tek kamyonlardan alinan tavuklar çiftlige yerlestirildi. Kadin girisimciye ilk etapta 5 bin tavugun yani sira 5 ay kullanimlik yem de teslim edildi. 3500 adet tavuk yardimi ise daha sonra yapilacak.

Yapilan yardimlardan dolayi tesekkür eden 4 çocuk annesi Sevim Demir, “Ben Gaziantep’te idim tavuklarimin öldügünü duyunca hemen geldim. Olay sonrasi bin 200 tavugum kalmis. Bin 200 tavugumuzu il tarim ve ilçe tarim müdürleri geldi ölülerimizin imhasini yaptik, digerlerini de incelediler. Tarim ve Orman Bakanimiz aradi beni 5 bin tane tavuk verecegini söyledi.

Bakanliga gittik, bakan ve bakan yardimcimiz ile görüstük. Benim sikintilarimin giderilecegini söylediler. Tavuklarimin tamamlanacagini ve yanimizda olacaklarini söylediler. Devletimizden Allah razi olsun, cumhurbaskanimiza tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA