Sakarya Büyüksehir Belediyesinden Kisa Kisa

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, siddetli yagis sonrasi olumsuzluklarin yasandigi bölgelerde araliksiz çalisma yapiyor.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, Kocaali’deki çalismalarda sona gelen Yol-Bak, SASKI ve itfaiye ekipleri, Baskan Ekrem Yüce'nin talimatiyla son 24 saatte yagis rejiminden olumsuz etkilenen dogu ilçeleri Akyazi ve Hendek'te de hayatin normale dönmesi için seferber oldu.

Ilçe merkezinde ve kirsal bölgelerde taskinin yasandigi yerlesim alanlarinda yardima kosan ekipler, vatandasin taleplerine tek tek cevap veriyor. Yasam alani disinda, çamur ve tasla dolan derelerde islah çalismasi yapan Büyüksehir ekipleri, sel sebebiyle tahrip olan yollari onariyor. Büyüksehir itfaiyesi sel magduru olan vatandaslarin evlerinde ve hayvan bakim alanlarinda tahliye islemi uyguluyor.

- Iklim degisikligi çalistayi düzenlendi

Avrupa Birligi ve Türkiye Cumhuriyeti tarafindan finanse edilen "Türkiye'de Iklim Degisikligine Uyum Eyleminin Güçlendirilmesi Projesi" kapsaminda Sakarya'da çalistay düzenlendi.

Çevre ve Sehircilik Bakanliginin Türkiye'de pilot il olarak Sakarya'yi seçtigi projeyle ilgili çalistay, Sakarya Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde Serdivan'da bir otelde gerçeklesti.

Çalistaya, Birlesmis Milletler (BM) Kalkinma Programi ve bakanlik yetkilileri ile Büyüksehir Belediyesinin iklimsel projelerini yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bürokratlari, mühendisleri ile çevre bilimciler ve Sakaryali sanayi temsilcileri katildi.

Programda, projenin Sakarya'yi ilgilendiren bölümü olan "Sakarya Iklim Degisikligine Uyum Stratejisi ve Eylem Plani" için görüsmeler yapildi.

Baskan Yüce, "Son günlerde Sakarya'da da etkisini gösteren yagis rejimlerindeki ani degisiklikler aslinda su an yapmis oldugumuz çalismalarin ne kadar önemli oldugunu gösteriyor. Bu ve bunun gibi doga olaylarina ne kadar hazir oldugumuzu, eksikliklerimiz varsa neler oldugunu tespit etmek için çalisiyoruz." ifadesini kullandi.

- Kocaali Sosyal Tesisleri'nde yaz sezonu açildi

Sakarya Büyüksehir Belediyesince Kocaali sahiline kazandirilan sosyal tesislerde sezon açildi.

Sosyal tesisler, kademeli normallesme kararlarinin ardindan faaliyetlerine baslarken, içerisinde yüzme havuzu, yürüyüs yollari, spor alanlari, çocuk oyun alanlari ve yesil alanlari ile genelgeyle yayinlanan kurallar çerçevesinde vatandaslara hizmet sunacak.

Konuyla ilgili BELPAS'tan yapilan açiklamada, "20 bin metrekare alan üzerinde kadinlara özel olarak insa edilen projemizde yeni sezon basladi. Tesis ile ilgili vatandaslarimiz 0549 454 94 65 numarali hattan detayli bilgi alabilirler." denildi.

- Karadeniz'de Pedal Çevirelim egitimleri sürüyor

Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan "Karadeniz Sinir Ötesi Is Birligi" programina sunulan ve Avrupa Birligi'nden destek almaya hak kazanan "Karadeniz'de Pedal Çevirelim" projesi kapsaminda gerçeklestirilen egitimler devam ediyor.

Egitim çalismalarinin bir diger ayagini da "Turizm Sektörüne Yönelik Egitim ve Mentorluk Programi" olusturuyor.

Sektörde faaliyet gösteren 75 isletme/kisi için düzenlenen programin ilkinde, katilimcilara yönelik "Iletisim ve Sosyal Medya" baslikli egitim sunuldu. Turizm ve kültürde yenilikçi yaklasimlar ve teknolojik uygulamalar, bisiklet dostu hizmetler, proje fikri, stratejik is plani ve proje gelistirme egitimi gibi basliklarda masaya yatirilacak.

Avrupa Birligi'nden destek almaya hak kazanan projede Büyüksehir Belediyesi ile SUBÜ is birligi öne çikiyor. Projeyle Ukrayna, Romanya, Gürcistan ve Bulgaristan ülkeleriyle eko-turizmin, özellikle bisiklet turizminin gelistirilmesi ve is birliginin artirilmasi hedefleniyor. Olusturulan bisiklet rotalarinda isaretlenen noktalar bisikletçiler için güvenli sürüs imkani sunacak. Ayrica ortak ülkeler arasinda kültür paylasimi yapilacak, sosyoekonomik faktörler artacak.

Kaynak: AA