(ÖZEL) Olimpiyatlara Günler Kala Japonya'nin En Büyük Havaalani Terk Edilmis Izlenimi Veriyor

Tokyo Olimpiyatlari’na sayili günler kala, Japonya’nin en büyük havaalani olan Narita Uluslararasi Havaalani terk edilmis izlenimi verdi. Seyahat kisitlamalari nedeniyle bos kalan havaalaninda alisilmadik görüntüler kaydedildi.

(ÖZEL) Olimpiyatlara Günler Kala Japonya'nin En Büyük Havaalani Terk Edilmis Izlenimi Veriyor
Korona virüs salgini nedeniyle 2021 yilina ertelenen Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari için geri sayim sürerken, ülkenin en büyük havaalani olan Tokyo yakinlarindaki Narita Uluslararasi Havaalani’da sira disi görüntüler kaydedildi. Salgin tedbirleri kapsaminda uygulanan seyahat kisitlamalari nedeniyle sinirlarini yabanci ziyaretçilere kapatan Japonya’da, her yil milyonlarca yolcunun kullandigi dev havaalani adeta terk edilmis izlenimi verdi. Sinirli sayida havayolu sirketinin uçus gerçeklestirdigi havaalaninda restoran ve benzeri isletmelerin de müsteri azligi nedeniyle kapali kalmayi tercih ettigi gözlendi.

"Bu kadar bos görmemistim"

Tanik oldugu manzara karsisinda sasirdigini söyleyen Haruka Okazaki, "Burasini daha önce hiç bu kadar bos görmemistim. Ayrica uçus öncesinde sira disi güvenlik prosedürleri uygulaniyor" ifadelerini kullandi. Bir yakinini ugurlamak üzere havaalanina geldigini kaydeden Hisashi Matsuya da, "Neredeyse kimse yok. Açilisina 2 hafta kalan olimpiyatlar öncesinde böyle bir manzara görmek sasirtici" seklinde konustu.



Sayili gün kaldi

2020 Tokyo Olimpiyatlari ve Paralimpik Oyunlari sporcular, ulusal olimpiyat komiteleri ve dünya kamuoyunun Covid-19 salgini nedeniyle dile getirdigi endiselerin ardindan bu yila ertelenmis, olimpiyat oyunlarinin 23 Temmuz - 8 Agustos 2021, paralimpik oyunlarinin ise 24 Agustos - 5 Eylül 2021 tarihleri arasinda gerçeklestirilecegi açiklanmisti. Japonya hükümeti ve Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) organizasyonun erteleme kararinin ardindan planlandigi sekilde gerçeklestirilecegine dair kararliligini yinelerken, Japonya’daki saglik meslek örgütleri basta olmak üzere bazi kamuoyu kesimleri potansiyel risk nedeniyle dev organizasyonun iptal edilmesi çagrisinda bulunmustu.

Japonya’da Covid-19 vakalarinin toplam sayisi dün itibariyle 812 bin 287’ye ulasmis, ölü sayisi da 14 bin 916’ya yükselmisti.
Kaynak: İHA