Nasreddin Hoca Senliginde 'Seni Unutmak Istemedim Ki' Oyununa Yogun Ilgi

Konya’nin Aksehir ilçesinde, 62. Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senligi kapsaminda her aksam çesitli tiyatro gruplari tarafindan oyunlar sergileniyor.

Nasreddin Hoca Senliginde 'Seni Unutmak Istemedim Ki' Oyununa Yogun Ilgi
Bu kapsamda Nasreddin Hoca Vakfi’nin katkilariyla Aksehir Açik Hava Tiyatrosu’nda, Istanbul Temasa Tiyatrosu tarafindan sergilenen ‘Seni Unutmak Istemedim ki’ isimli oyun Aksehirliler tarafindan büyük ilgi gördü. Erkan Gündüz’ün yazdigi, Irfan Kangi’nin yönettigi oyunda; Pelin Öztekin, Kayra Senocak, Dost Elver ve Ferdi Akarnur gibi ünlü tiyatro sanatçilari rol aldi. Bir aile komedisi olan oyunda, kari koca arasindaki geçmiste ve günümüzde yasanan olaylar mizahi bir dille ele alindi. Izleyenlerin neseli dakikalar geçirdigi oyun sonunda seyirciler oyunculari ayakta alkisladi. Oyun bitiminde tiyatro sanatçilarina tesekkür eden Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, daha önceki yillarda temsili Nasreddin Hocalik görevini üstlenen usta sanatçi Rasim Öztekin’in kizini da Aksehir’de agirlamaktan mutluluk duyduklarini ifade ederek, Aksehirlileri güzel tiyatrolarla bulusturmaya devam edeceklerinin altini çizdi. Baskan Akkaya konusmasinin sonunda tiyatro grubu adina usta sanatçi Ferdi Akarnur’a plaket takdim etti.

Aksehirli çocuklar Bulutlar Ülkesi’nde dolasti

Öte yandan, çocuklar için her gün farkli tiyatro gösterileri sunulmaya da devam ediliyor. Birdir Bir Tiyatrosu oyunculari Efe Teker, Melis Çalgi, Adnan Aslan, Betül Özkaya ve Vedat Arican’in rol aldigi oyunda ise hayal gücü çok genis bir çocuk olan Yusuf’un tüm ülke ahalisi için önemli bir isi basarmak için Bulutlar Ülkesine gitmesi ve burada gelisen olaylar anlatiliyor. Yusuf’un hayal gücünün ne kadar önemli oldugunu kesfedildigi tiyatro oyunu 2 seans halinde Sehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde çocuklarla bulustu. Yogun ilginin oldugu tiyatroda, çocuklar kahkahalarla oyunu izlerken, oyun sonunda çocuklar ve oyuncular hatira fotografi çektirmeyi de ihmal etmedi.
Kaynak: İHA