'Mutlu Sehir' Sinop'ta Hedef Yeniden 1 Milyon Ziyaretçi Sayisina Ulasmak

TÜIK verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarinin yasadigi kent Sinop, uzun sahilleri, temiz denizi, tarihi dokusuyla son yillarda bölgesinin cazibe merkezi haline geldi Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren: 'Yaz sezonuna yönelik konaklama tesislerimize yogun rezervasyon var. Simdiden doluluk oranina ulasan tesislerimizin olmasi bizi memnun ediyor' 'Pandemi öncesinde 1 milyon turist hedefini Sinop olarak yakalamistik ama maalesef pandemi sürecinde yüzde 50'ye varan düsüs olmustu. Bu sezon tekrar bu rakamlari yakalayacagimizi düsünüyorum'

'Mutlu Sehir' Sinop'ta Hedef Yeniden 1 Milyon Ziyaretçi Sayisina Ulasmak
GÖKHAN GÜCÜKLÜOGLU - Türkiye Istatistik Kurumunun (TÜIK) verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarinin yasadigi kent Sinop, uzun sahilleri, temiz denizi ve tarihi dokusuyla yaz sezonunda misafirlerini agirlamaya hazirlaniyor.

Uzun sahilleri ve temiz denizinin yani sira Akliman, Hamsilos ve Erfelek Tatlica Selaleleri gibi tabiat parklari, tarihi mekanlariyla da son yillarda bölgesinin cazibe merkezi haline gelen Sinop'ta bu yil hedef 1 milyon ziyaretçi sayisina ulasmak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini kapsaminda uygulanan kademeli normallesme sürecinde ziyaretçilerini agirlamaya hazirlanan kentte bazi konaklama tesislerinde doluluk oranlari simdiden yüzde 100'e ulasti.

Il Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren, AA muhabirine, kademeli normallesme sürecinin ardindan kente yogun ziyaretçi akini beklediklerini söyledi.

Huzur içinde bir yaz sezonu geçirilmesi için turizm sektörü temsilcileriyle sürekli görüsme yaptiklarini anlatan Süren, özellikle kayit disi ev pansiyonculugu ile mücadele edilmesi için ilgili birimlere gerekli talimatlarin verildigini aktardi.

Süren, Sinop'un son 7-8 yillik süreçte turizmde kabugunu kiran ve binlerce ziyaretçiye ev sahipligi yapmaya baslayan bir kent olduguna dikkati çekerek, Kovid-19 sürecinin her alani oldugu gibi turizm sektörüne de olumsuz etkiledigini dile getirdi.

- "Çok kalabalik ve güzel bir yaz sezonu Sinop'u bekliyor"

Kum, deniz ve günesin tadini çikarmak isteyenlerin ilk tercihleri arasinda yer alan Sinop'un yaz sezonunda yine dolup tasacagini öngördüklerini vurgulayan Süren, söyle devam etti:

"Yaz sezonuna yönelik konaklama tesislerimize yogun rezervasyon var. Simdiden doluluk oranina ulasan tesislerimizin olmasi bizi memnun ediyor. Pandemi öncesinde 1 milyon turist hedefini Sinop olarak yakalamistik ama maalesef pandemi sürecinde yüzde 50'ye varan düsüs olmustu. Bu sezon tekrar bu rakamlari yakalayacagimizi düsünüyorum. Çok kalabalik ve güzel bir yaz sezonu Sinop'u bekliyor."

Süren, misafirlerin sorunsuz tatil geçirebilmeleri için gerekli tüm önlemlerin alindigini belirterek, "Turizm komisyonumuz konaklama tesisleri ile devamli irtibat halinde. Nitelikli ve kaliteli konaklama hizmeti sunulmasi için egitimler veriyoruz. Sektörün taleplerini dinliyor, buna yönelik adimlar atiyoruz. Insallah sorunsuz bir sezon geçirecegiz." diye konustu.
Kaynak: AA