Kuveyt Türk'ün API Marketi Globalin En Iyi Platformlari Arasina Girdi

Kuveyt Türk Strateji ve Inovasyon Grup Müdürü Dr. Selman Ortaköy: 'API Market araciligiyla 80’in üzerinde API servisini, basta FinTech’ler olmak üzere tüm gelistiricilerin hizmetine sunuyoruz' 'Kapsam bakimindan Türkiye’de de bir ilk olma özelligini tasiyan API marketimizin, INNOPAY’de en iyi deneyim sunan platformlardan biri olarak gösterilmesi açik bankacilik ve API özelinde de öncü oldugumuzun teyidi niteligindedir'

Inovatif ürün ve hizmetleriyle öne çikan Kuveyt Türk’ün, bankacilik islemlerini kendi platformlariyla entegre etmek isteyen firmalarin hizmetine sundugu API Marketi, sirketlere dijital islemler alaninda global çapta danismanlik hizmeti veren INNOPAY tarafindan dünyanin en iyi platformlardan biri olarak gösterildi.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Türkiye’nin öncü katilim finans kuruluslarindan Kuveyt Türk, API Market ile açik bankacilik ekosistemine yönelik katkilarina 2017 yilindan bu yana devam ediyor. Kuveyt Türk’ün API Market Platformu üzerinden sundugu API’ler sayesinde uygulama gelistiriciler kendi uygulamalarinda müsterilerine bankacilik hizmetleri sunabiliyor.

Sirketlere, dijital islemler alaninda dünya çapinda danismanlik hizmeti veren INNOPAY, dünyadaki ve Türkiye’deki API market platformlari arasinda incelemeler yaparak, “INNOPAY Open Banking Monitor” isimli karsilastirma matrisini hazirladi. 58 farkli ülkeden 300 bankanin açik bankacilik platformunun incelendigi matriste, platformlar 60’tan fazla kriter baz alinarak degerlendirildi. Kasim 2020’de matrisin en güncel halini paylasan INNOPAY, degerlendirme kriterlerini iki boyut ile ele aliyor. Açik bankacilik platformlari, bankalarin platformlarinda sunduklari API’lerin fonksiyonlari ve uygulama gelistiricilerin deneyimi bakimindan kiyaslaniyor. 2019 yilinda ilk defa matriste yer alan Kuveyt Türk API Market Platformu, yapilan incelemeler sonrasinda “Masters in Openness” isimli kategoride en iyi API market platformlari arasinda gösterildi.

Kuveyt Türk, matriste, global çapta açik bankacilik alaninda en iyi kategoride yer alan Türkiye’deki tek banka olma unvanini elde etti. Söz konusu matriste, bankalarin sunmus oldugu platformlar, fonksiyonel özellikler ve gelistirici deneyimi bakimindan iki boyutta ele aliniyor. Zengin API katalogu ve API dokümantasyonlari sayesinde Kuveyt Türk API Market Platformu, yüzlerce gelistirici tarafindan farkli uygulamalarin gelistirildigi bir ekosistem olarak dikkati çekiyor.

- “API ve açik bankacilikta öncüyüz”

Açiklamada görüslerine yer verilen Kuveyt Türk Strateji ve Inovasyon Grup Müdürü Dr. Selman Ortaköy, 30 yildir seçkin finansal ürün ve hizmetleri etkin sekilde tasarruf sahipleriyle ve yatirimcilarla bulusturduklarini belirtti. Müsteri odakli yaklasim, teknoloji-inovasyon çalismalari ve dijital dönüsüm yolunda attiklari adimlarla sektördeki öncü konumunu sürdüklerine deginen Ortaköy, "API Market araciligiyla 80’in üzerinde API servisini, basta FinTech’ler olmak üzere tüm gelistiricilerin hizmetine sunuyoruz. Platform üzerinden sunulan veri paylasimi sayesinde finansal teknoloji girisimleri uygulamalarinda yenilikçi ürün ve hizmet gelistirebiliyor. API’leri kendi platformlari ile entegre etmek isteyen kuruluslarin Kuveyt Türk API Marketi üzerinden basvurularini yapmalari yeterli oluyor. Kapsam bakimindan Türkiye’de de bir ilk olma özelligini tasiyan API marketimizin, INNOPAY’de en iyi deneyim sunan platformlardan biri olarak gösterilmesi açik bankacilik ve API özelinde de öncü oldugumuzun teyidi niteligindedir." ifadelerini kullandi.

Açiklamada yer alan bilgilere göre ayrica, uygulama gelistiricilere Sandbox adi verilen test ortaminda ihtiyaç duyduklari API’leri denemeleri için ortam sunan Kuveyt Türk, farkli ürün gruplarina ait 17 farkli kategoride 80’den fazla API sunarak oldukça zengin bir portföyle gelistiricilere hizmet veriyor. ???????

Kaynak: AA