Küçükçekmece'de Ögrencilere Ücretsiz LGS Tercih Danismanligi Hizmeti

Küçükçekmece Belediyesi, pandemi sebebiyle sira disi bir egitim ve sinav süreci geçiren ögrencilere, Liselere Giris Sinavi ücretsiz tercih danismanligi hizmeti veriyor. Ilçedeki 9 ayri noktada alaninda uzman rehber ögretmenlerle gerçeklesen danismanlik hizmeti, 14 Temmuz’a dek Küçükçekmece’de devam edecek.

Küçükçekmece'de Ögrencilere Ücretsiz LGS Tercih Danismanligi Hizmeti


14 Temmuz’a kadar devam edecek, basvurular online yapiliyor

Liselere giriste tercih yapmak isteyen ögrenciler, Armoni Park, Arena park, RAM(Rehberlik Arastirma Merkezi), Cennet Bilgi Evi, Halkali Bilgi Evi, Sefaköy Bilgi Evi, Kanarya Bilgi Evi, Ikitelli Bilgi Evi ve Mehmet Akif Bilgi Evi’nde 11.00-19.00 saatleri arasinda danismanlarla bir araya geliyor.

Küçükçekmece Milli Egitim Müdürlügü katkilariyla gerçeklestirilen Danismanlik Hizmeti, ögrencilerden de büyük ilgi görüyor. Pandemi kosullarina uygun verilen danismanlik hizmetinden faydalanmak isteyen ögrencilerin, https://kucukcekmece.istanbul/lgstercih/ adresinden online randevu almalari gerekiyor. Danismanlik hizmetinden ögrencilerin yani sira ebeveynler de yararlanabilir.

Ögrenciler ilgi ve yeteneklerine göre tercih yapmali

Ögrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre tercih yapmasi gerektigini ifade eden Rehber Ögretmen Zekiye Öztekin Korkmaz, “Ögrenciler ilk önce ilgi ve yeteneklerine göre hangi okul türünün onlar için uygun oldugunu anlamalilar. Gözü kapali salt Anadolu Lisesi tercihi yapan ögrencilerde genellikle okul sürecinde sikintilar yasiyoruz. Istediginiz meslege Anadolu Meslek Lisesi’nden ulasabiliyorken, Anadolu Lisesi tercih edildiginde üniversite sinavinda basarili olamayabiliyorlar. Bu kez ögrencinin elinde hiçbir imkan kalmiyor. Biz burada ilk önce ögrencilere kendileri hakkinda konusarak farkindalik saglamaya çalisiyoruz” diyerek tavsiyelerde bulundu.

“Tüm sorularima cevap aldim”

Danismanlik hizmetinden yararlanan Gökçe Ak, rehber ögretmenlerle yaptigi görüsmenin son derece faydali oldugunu ifade ederek, “Tüm sorularima cevap aldim. Çok verimli bir görüsmeydi. Tekrar ögretmenlerimizle bir araya gelecegiz. Bize bu hizmeti ücretsiz saglayan Küçükçekmece Belediyesi’ne tesekkür ederim” dedi.

Kizinin lise tercihi ile ilgili olarak Rehber ögretmenlerle görüsen Yildiz Geçer ise “Belediyenin böyle bir hizmet vermesi hem ücretsiz hem güvenilir olmasi açisindan çok faydali. Sonuçta bazi kimlik bilgilerimizi danismanlarla paylasmak zorunda kaliyoruz. Çok yardimci oluyorlar. Küçükçekmece Belediyesi’ne bu hizmetten dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA