Konya Büyüksehir'den 'Telafide Ben De Varim Projesi'Ne Destek

Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan “Telafide Ben de Varim” projesine destek veren Konya Büyüksehir Belediyesi; Bilim Merkezi, Bilim Tiri, Bilgehaneler, Genç KOMEK Yaz Okulu ve Yaz Spor Okullariyla ögrencilerin yaz aylarini verimli geçirmelerine katki sagliyor.

Konya Büyüksehir'den 'Telafide Ben De Varim Projesi'Ne Destek
Konya Büyüksehir Belediyesi, Milli Egitim Bakanligi (MEB) tarafindan baslatilan “Telafide Ben de Varim” projesine destek veriyor. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, tüm dünyayi derinden etkileyen salgin sebebiyle egitimin de ciddi sekilde etkilendigini belirterek, “Pandemi sürecinde ögrencilerimiz uzaktan derslerle egitimlerine devam etmek zorunda kaldi. Egitimde zor bir seneyi geride biraktik. 1 Temmuz itibariyle baslayan normallesmeyle birlikte Milli Egitim Bakanligimizin baslattigi Telafide Ben de Varim projesi ile ögrencilerimize katki sagliyoruz. Konya Büyüksehir Belediyesi olarak Bilim Merkezi, Bilim Tiri, Bilgehaneler, Genç KOMEK Yaz Okulu, Spor Okullari gibi faaliyetlerle bakanligimizin projesine destek veriyoruz. Çocuklarimizin egitimlerinin aksamamasi ve donanimli bireyler olarak yetismesi için elimizden geleni bugüne kadar yaptigimiz gibi bundan sonra da yapmaya devam edecegiz” diye konustu.



Konya Bilim Merkezi Yaz Bilim Kamplari basladi

“Telafide Ben De Varim” projesi kapsaminda Konya Bilim Merkezi Yaz Bilim Kamplari egitimlerine basladi.

Bir ay sürecek yaz kamplarina 7-13 yas arasindaki 280 ögrenci katiliyor. 21. yüzyil becerileri ile tanistirilacak ögrenciler, kendi ürünlerini yapabilecek, dogayi modelleyerek çevreye duyarli yeni araçlar icat edebilecek. Ögrencilere STEM egitimi ile disiplinler arasi yeni bir bakis açisi kazandirilmasi hedeflenen egitimlerde, ögrencilerin tasarim odakli düsünerek yeni fikirler ortaya koyabilme yetisi kazandirilacak.

Bilim Tiri bilimi sevdirmek için yeniden yollarda

Konya Büyüksehir Belediyesi Bilim Merkezi tarafindan kurulan Bilim Tiri, 31 ilçede 6 bölüm ve 25 deney etkinligi ile yeniden yollara çikiyor. Bilim Tiri, eglenirken ögrenmeyi ve çocuklara bilimi sevdirmeyi hedefliyor. Konya Büyüksehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu, Konya ve Türkiye genelinden 60 bin, Balkanlarda da bin ögrencinin katilimiyla çevrimiçi ve yüz yüze egitimlere basladi.

Yaz Okulu, bu yaz çevrimiçi egitimlerin yaninda ögrencilere pandemi kurallari dogrultusunda; yüzme, kamp, piknik ve atölye çalismalari ile yüz yüze etkinlik ve aktiviteler düzenleyecek.

Bilgehanelerde yaz etkinlikleri hiz kesmiyor

Konya Büyüksehir Belediyesi’nin ögrencilere yönelik hizmetlerinden olan Bilgehaneler, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. sinif ögrencilerine yönelik yüz yüze ve uzaktan egitim modeli ile milli-manevi egitimler, ders destek programlari, atölye ve etkinlikler olmak üzere üç baslikta faaliyet yürütüyor. Bilgehaneler’de yaz etkinlikleri 4. sinif hafizlik hazirlik ve 8. sinif LGS erken hazirlik ögrencilerine bu etkinliklerin yani sira; Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Ingilizce, Sosyal Bilgiler dersleri de veriliyor. Ayrica veliler için de yaz dönemi boyunca çesitli seminerler de verilecek.

28 ilçede yaz spor okullari basladi

Konya Büyüksehir Belediyesi, ilçelerdeki 6-16 yas arasindaki çocuklarin yaz tatillerini spor yaparak degerlendirmesi amaciyla 28 ilçede Yaz Spor Okullari’ni yeniden baslatti. 25 farkli branstaki faaliyetler kapsaminda; futbol, basketbol, voleybol, hentbol, tekvando, badminton, halter, güres, karate, bocce, judo, jimnastik, satranç, dart, kick boks, masa tenisi, okçuluk, boks, halk oyunlari, akil ve zekâ oyunlari, atletizm, bisiklet, kort tenisi, oryantiring, futsal branslarinda egitimlere katilan ögrencilerin saglikli ve zinde kalmalari saglanacak.
Kaynak: İHA