Hasan Yildirim Açiklamasi 'Mersin, Afrika Pazarindaki Payini Artiriyor'

Yilbor Plastik Boru Yönetim Kurulu üyesi Hasan Yildirim, yayinlanan aylik göstergeler raporunu degerlendirerek, "İçel, ihracat rakamlari incelendiginde hedef pazarlardaki ihracat artisimiz sevindirici. İçel, Afrika pazarindaki payini artiriyor" dedi.

Hasan Yildirim Açiklamasi 'Mersin, Afrika Pazarindaki Payini Artiriyor'
Aylik göstergeler raporunun Ocak-Nisan 2021 dönemini degerlendiren Hasan Yildirim, "İçel ili ihracat hacmi 2021’nin Ocak-Nisan döneminde, bir önceki yilin ayni dönemine göre yüzde 29’luk artisla 1,3 milyar dolara yükselmistir. Ülke gruplarina göre ise Avrupa ile Afrika ülkeleri ihracat rakamlarinin yükselisinde önemli rol oynamistir. Yilbor Plastik Boru olarak bizim de öncelikli hedef pazarimiz olan Afrika ülkelerine 2020 yilinin Ocak-Nisan aylari arasinda gerçeklestirilen ihracat rakami 110 milyon dolar olarak gözlemlenirken, 2021 yilinin ayni döneminde ise yüzde 133’lük büyümeyle 258 milyon dolar ihracat rakamina çiktigimiz gözlemleniyor. Bu anlamda rakamsal verilere de bakildiginda İçel’in, Afrika pazarinda her geçen gün daha da büyüyen bir ivme yakaladigi asikar" seklinde konustu.

Dis ticaret ekiplerinin yaptigi çalismalarda Afrika pazarinin önemini sik sik dile getirdiklerini belirten Yildirim, "Son 2 yil içerisinde Afrika’daki pazar payimizi sürekli olarak artirdik. Önümüzdeki süreçte de bu bölgede yapacagimiz farkli çalismalar ile Afrika pazarinda sektörümüzün önemli markalarindan birisi olma yolunda çaba sarf edecegiz. Kent olarak Afrika pazarini kesfetmemiz ve dünya çapinda yasanan pandemi ile birlikte ekonomik faaliyetlerin yavaslamasini lehimize çevirmemiz çok önemli. Tüm dünyada üretimin yavasladigi 2020-2021 yillarinda İçel sanayisinde hiçbir yavaslama söz konusu olmadi. Bu da pazardaki hakimiyetimizi arttirdi" diye konustu.

Kaynak: İHA