Evde Asi Hizmeti Veren Saglikçilar Vatandasa Bir Telefon Kadar Yakin

Yalova'da olusturulan evde asi uygulamasi ekipleri, telefonla talep geldikten sonra kisa sürede adrese giderek basvuru sahiplerini Kovid19'a karsi asiliyor Dr. Eyyüp Çagirtekin: 'Bize ulasamayanlara biz ulasmaya çalisiyoruz. Umdugumuzdan daha fazla ragbet var' Annesiyle 3. doz asilarini yaptiran Zekiye Cirik: 'Bir siparis versem herhalde daha geç gelirdi. O kadar çabuk geldiler. Aninda cevap verdiler ve annem inanilmaz mutlu oldu'

SITKI YILDIZ - Saglik Bakanliginin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele için yurt genelinde sürdürdügü çalisma kapsaminda Yalova'da olusturulan evde asi uygulamasi ekipleri, vatandaslarin telefonla taleplerini kisa sürede karsiliyor.

Çalisan sayisi fazla olan isletmelerde yerinde asi uygulamasi basta olmak üzere AVM ve yogunlugun oldugu bölgelerde kurulan çadirlarda araliksiz asi çalismasi yürüten Il Saglik Müdürlügü, yasli, hasta veya engelli vatandaslarin ayagina gidiyor.

Evde asi talebini içeren telefonla harekete geçen saglikçilar, gerekli önlemleri alip dakikalar içinde basvuru sahibinin adresine giderek asisini yapiyor.

Yalova Toplum Sagligi Merkezinde görevli Dr. Eyyüp Çagirtekin, AA muhabirine, son dönemde evde asi uygulamasinda görev aldiklarini söyledi.

Saglik camiasi olarak yurdun her yaninda yogun bir tempoyla asi çalismasi yürütüldügünü belirten Çagirtekin, "Yatalak, engelli ve saglik kuruluslarina ulasimda zorluk çeken hastalarin asisini bir telefonla evine giderek yerinde yapiyoruz. Bize ulasamayanlara biz ulasmaya çalisiyoruz. Umdugumuzdan daha fazla ragbet var." dedi.

- Her ekip günde 15-20 kisiye asi yapiyor

Bugünlerde agirlikli olarak 3. doz asilari yaptiklarini dile getiren Çagirtekin, her ekibin günde 15-20 kisiyi adresinde asiladigini aktardi.

AVM, tersane, fabrika, organize sanayi bölgeleri, huzurevi gibi birçok alanda saglik personelinin bu seferberlige katildigini vurgulayan Çagirtekin, söyle konustu:

"Insallah bu hizla gidersek eylülde maskesiz ve saglikli günlere ulasiriz diye umuyoruz. Bakanligimizin Türkiye genelinde uyguladigi en kisa sürede vakaya ulasma hedefini Yalova'da da yerine getiriyoruz. Kisa sürede evlerine giderek ihtiyaci olan vakalarin asilarini yapmak güzel bir duygu. Kovid-19 ile mücadelede asinin önemini hepimiz idrak ettik. Bizim tavsiyemiz, henüz daha asilanmamis kisilerin asilarina baslamalarini diliyoruz."

Toplum Sagligi Merkezinde ebe olarak görev yapan Mesude Kara da meslekte 32 yili geride biraktigini anlatti.

Ihtiyaci olanlara en kisa sürede ulasmanin, onlara hizmet sunmanin kendilerine mutluluk ve huzur verdigini kaydeden Kara, bir an önce salginin bitmesini diledi.

- "Çok sevindim, sag olsunlar"

Il merkezinde ikamet eden 90 yasindaki Sadiye Gür ise telefonla ulastiktan sonra yaklasik 15 dakikada evine gelip asisini yapan Kovid-19 savasçilarina tesekkür ederek, "Çok sevindim, sag olsunlar. Allah razi olsun. Asimi da pansumanimi da yaptilar. Allah uzun uzun ömürler versin, kolayliklar versin, saglik versin." ifadelerini kullandi.

Gür'ün kizi Zekiye Cirik (62), Il Saglik Müdürlügünü arayarak asi yaptirmak istediklerini söyledigini aktardi. Cirik, sunlari kaydetti:

"Devletimizin asi politikasi bastan beri takdire sayan. Hepimiz vaktinde asilarimizi olmustuk zaten. Bu varyant olayi çiktiktan sonra 3. asi geregini ögrendik. Yasli annem için talebimizi ilettik ve kisa sürede ekip evimize geldi. Gelmisken benim de 3. doz asimi yaptilar. Saglik Bakanligi, Il Saglik Müdürlügü ve tüm saglik çalisanlarina çok tesekkür ediyorum. Çok degerli bir hizmet. Biz çok memnunuz. Bir siparis versem herhalde daha geç gelirdi. O kadar çabuk geldiler. Aninda cevap verdiler ve annem inanilmaz mutlu oldu. Alakalari, yasli anneme incitmeden yattigi yerden öyle bir hizmet vermeleri müthis bir olay. Tekrar tekrar tesekkür ediyorum."
Kaynak: AA