Erzincan'da Vatandaslara Ücretsiz Isaret Dili Kursu

Erzincan’da, isitme engelli bireylerin toplumla iletisim olanaklarini artirmak, vatandaslarin isitme engellilerle rahatça iletisim kurabilmelerini saglamak ve isaret dilini ögrenmek isteyen vatandaslara yönelik ücretsiz isaret dili kursu açildi.

Erzincan'da Vatandaslara Ücretsiz Isaret Dili Kursu
Isaret dilini bilen vatandaslarin sayisini attirmak amaciyla açilan kurs ile Türk isaret dilinin yayginlastirilmasi hedefleniyor.

Belediyenin Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü bünyesinde verilen kursta, isitme engelli vatandaslarin iletisim kurma sekilleri ve isaret dilinin tarihçesi ögretilecek. Verilecek kurs ile Türk isaret dilini ögrenmek isteyenlerin, isaret dili ile beden dili arasindaki uyumu, cümle kurarken Türk isaret dilinin temel kurallarini ögrenmeleri ve günlük hayatta isaret dili ile iletisim kurmak isteyen isitme engelli bireylerle rahatça iletisim kurmalari amaçlaniyor.

Çarsi Mahallesinde bulunan Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü binasinda verilen kurs, hafta içi Pazartesi ve Sali günleri saat 14.00’da basliyor. Yaklasik 2 ay sürecek olan kurs, alaninda uzman Isaret Dili Tercümani Cansu Özcan tarafindan veriliyor.
Kaynak: İHA