Elazig'da Deprem Konutlari Ile Adeta Bir Ilçe Kuruldu, 15 Bin Kisi Yasayacak

Elazig’da meydana gelen depremin ardindan kent genelinden 20 binden fazla konutun çogunlugu tamamlanirken, 3 bin 500 konutluk yaklasik 15 bin kisinin yasayacagi yer adeta bir ilçe oldu.

Elazig'da Deprem Konutlari Ile Adeta Bir Ilçe Kuruldu, 15 Bin Kisi Yasayacak
24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazig’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kisi hayatini kaybetti, iki sehirde 25 binden fazla konut ise agir hasar gördü. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimati Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’un koordinesinde Elazig’da 20 binden fazla konutun insa edilmesi için çalisma baslatildi. Çalismalar kapsaminda suana kadar binlerce konut biterek sahiplerine teslim edildi. Kent merkezinde yapilan Çatalçesme Mahallesi sinirlarinda ise 3 bin 500 konut insaat edildi. Yaklasik 15 bin kisinin yasayacagi ve ilçeyi andiran 3 bin 500 konutun kuralarinin bir kismi çekilerek, konutlarin anahtarlari sahiplerine teslim edildi. Kisa bir süre içerisinde kurasi çekilmeyen diger etaplar içinde kura çekilecegi ve hak sahiplerinin belirlenerek anahtarlarinin verilecegi aktarildi. Konutlarini alan vatandaslar ise yeni yeni yerlesmeye basladi.

Evlerine kavusmanin mutlulugunu yasayan vatandaslar, memnuniyetlerini dile getirdi.

"Allah devlete zeval vermesin"

Önceki evinin agir hasar alarak yikildigini belirten Ramazan Baglioglu, “Burada devletten TOKI’den ev aldik. Yeniden buraya tasinacagiz. 3. kattayim. Kira öder gibi daireyi ödeyecegim. Ödeme henüz daha net belli olmadi. Onlari kararlastiracaklar. Devlette Allah zeval vermesin. Evimiz teslim etti. Kura çekimleri yapildi. Insanlarin basina böyle bir felaket daha gelmesin” dedi.

Evinden memnun oldugunu dile getiren Nazliye Düzgören (74), “Biz 2+1 kullanissiz olur dedik ama güzel yapmislar. Ev sahiplerinin elinden de kurtulduk. Eski evde 2 kolon hasar görmüstü. Herkes tasindi ve bizde tasindik. Devletimizden Allah razi olsun. Evleri yapti bize verdi. En azindan kiradan kurtulduk. Baskasina minnetten kurtulduk. Burada kiz kardesim ve oglum ile oturuyorum. Diger oglumda baska TOKI evlerinde” diye konustu.

Kaynak: İHA