Diyarbakir'da Hayvan Dostu Aile, 7 Kirpi Yavrusunu Kasikla Süt Vererek Besliyor

Baba Kasim Süer: 'Yavru kirpileri bahçemde fark ettim. Annelerinin öldügünü görünce eve getirdim. Kekliklerim, tavsanlarim, ineklerim var. Artik kirpilerimiz de var'

BESTAMI BODRUK - Diyarbakir'in Çinar ilçesinde yasayan Süer ailesi, anneleri öldügü için sahiplendigi 7 kirpi yavrusuna bebek gibi bakiyor.

Diyarbakir Hipodromu'nda tay bakim görevlisi olarak çalisan Kasim Süer, esi ve 6 çocugu ile meyve yetistirdigi bahçede keklik, keçi, tavuk, kedi, tavsan, inek ve güvercin besliyor.

Duyduklari sevgi nedeniyle besledikleri hayvanlarin sayisi günden güne artan aile son olarak 7 kirpinin bakimini üstlendi.

Bahçelerindeki incir agacinin altinda 7 kirpi yavrusu gören Kasim Süer, önce bir süre annelerinin gelmesini bekledi.

Daha sonra annelerinin bir aracin çarpmasi sonucu öldügünü anlayan Süer, kirpilere sahip çikti.

Süer ve ailesi kirpi yavrularini, her gün ineklerden sagdiklari taze sütle besliyor. Süt, yavrulara kasikla içiriliyor.

- "Büyüdüklerinde bahçeme birakacagim"

Baba Süer, AA muhabirine, hayvanlara yogun bir sevgi duydugunu belirterek, bunun da baktigi atlardan kaynaklandigini söyledi.

Evinin bahçesinde çok sayida hayvan besledigini ifade eden Süer, "Yavru kirpileri bahçemde fark ettim. Annelerinin öldügünü görünce eve getirdim. Kekliklerim, tavsanlarim, ineklerim var. Artik kirpilerimiz de var. Kirpilere ailece özenle bakiyoruz." diye konustu.

Süer, kirpileri büyüdüklerinde bahçesine birakacagini söyledi.

- "Ölmelerine izin vermeyecegiz"

Süer'in kizlarindan 16 yasindaki Ziynet Süer, babasinin eve getirdigi kirpi yavrularina sevgiyle baktiklarini, 13 yasindaki Sultan Süer ise kirpilerin adeta kardesleri oldugunu dile getirdi.

7 yasindaki Sümeyye Süer ise kirpileri çok sevdigini belirterek, "Ölmelerine izin vermeyecegiz." dedi.

Kaynak: AA