Denize Evleri Uzak Kalan Gençlerin Tehlikeli Kanal Serinligi

Antalya’da hava sicakligi 40 dereceyi bulurken, denize evleri uzak kalan gençler de akintili su kanalina girerek serinlemeye çalisti.

Denize Evleri Uzak Kalan Gençlerin Tehlikeli Kanal Serinligi
Termometrelerin ögle saatlerinde 40 dereceyi gösterdigi Kepez ilçesine bagli Baraj Mahallesi’ndeki su kanalina giren gençler, akinti olmasina karsin tehlikeyi göz ardi edip serinlemek istedi. Su sicakligi 12, derinligi ise 3 metreye kadar yükselen kanalda atlayislar gerçeklestiren gençler, uzun süre suda vakit geçirdi. Evlerinin denize uzak oldugunu belirten gençler, serinlemek için baska çarelerinin olmadigini söyledi.



“Allah’a güvenip atliyoruz suya”

Gençlerden Abdulsamet Yegen, “Hava sicak oldugu için sicakta yüzmeye geldik. Deniz bize uzak kaliyor. Tehlikeli de ne yapalim? Burada bir çocuk bogulmustu. Biz burada dogduk, büyüdük. Allah’a güvenip atliyoruz suya” diye konusurken, Furkan Yegen de, “Babamlarla geldigimizde fazla duramiyoruz ama tek gelince 2-3 saat duruyoruz. Su baya soguk. Alistik. Akinti çekiyor ama o taraflara gitmezsek sorun olmuyor. Kendimi bildim bileli yüzmeyi biliyorum. Korkarsan daha kötü, korkmadan girersen basina bir sey gelmiyor” ifadelerini kullandi.

1 yil önce 17 yasindaki genç bogulmustu

Geçtigimiz yil Agustos ayinda ise 17 yasindaki Sezgin Andariman, yine ayni bölgeye yakin bir noktada serinlemek için kanala girmis, akintinin etkisiyle gözlerden kaybolmustu. Kanalda ekiplerce 5 gün boyunca aranan gencin yosunlarin arasinda cansiz bedeni bulunmustu.
Kaynak: İHA