'Denizbank Ilk Senaryo Ilk Film Yarismasi'nin Kazananlari Belli Oldu

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Üst Yöneticisi Hakan Ates: 'TÜRSAK Vakfi ile gücümüzü bes yil önce iyi sinemanin olmazsa olmazi senaryo yaziminda yol gösterici bir platform olusturmak amaciyla birlestirdik çünkü iyi hikaye ancak iyi senaryoyla islendiginde iyi filme dönüsebilir' 'Bunun bilincinde oldugumuz için senaryo yazimiyla sinema endüstrisine daha ilk adiminda destek olmayi seçtik'.

4. DenizBank Ilk Senaryo Ilk Film Yarismasi'nda "En Iyi Ilk Film Ödülü"nü "Güven" filmiyle Sefa Öztürk kazanirken, "Ilk Senaryo Birincilik Ödülü" ise "Kafes" projesiyle Hürer Ebeoglu'nun oldu.

DenizBank'tan yapilan açiklamaya göre, bankanin Türkiye Sinema Audiovisuel Kültür Vakfi (TÜRSAK) is birliginde hayata geçirdigi "4. DenizBank Ilk Senaryo Ilk Film Yarismasi"nda kazananlar çevrim içi olarak gerçeklestirilen ödül töreninde açiklandi.

Yazarlara, genç senaristlere ve sene içinde ilk filmlerini çeken genç yönetmenlerin katilimina açik olarak düzenlenen, Türk sinema sektörünün gelisimini ve nitelikli sinema eserlerinin yapimini tesvik etmeyi amaçlayan yarismada kazanan isimlerin ödülleri güncel gelismelere uyum saglarken gelenegi onurlandiran bir marka olan URART tarafindan tasarlandi.

Bu çerçevede, En Iyi Ilk Film Ödülü'nün sahibi Güven filmiyle Sefa Öztürk olurken, Kafes projesiyle Hürer Ebeoglu Ilk Senaryo Birincilik Ödülü'ne, Tarumar ile Ali Bank Ilk Senaryo Ikincilik Ödülü'ne ve Denizdeki Hayalet ile Yurdakul Sahin Ilk Senaryo Üçüncülük Ödülü'ne layik görüldü.

Açiklamada görüslerine yer verilen DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Ates, yapti. Salgin kosullarindan dolayi bu yilki ödül törenini çevrim içinde gerçeklestirdiklerini belirterek, sunlari kaydetti:

"Fiziksel olarak bir araya gelmek ve ödül törenleri gerçeklestirmek çok yakin. TÜRSAK Vakfi ile gücümüzü bes yil önce iyi sinemanin olmazsa olmazi senaryo yaziminda yol gösterici bir platform olusturmak amaciyla birlestirdik çünkü iyi hikaye ancak iyi senaryoyla islendiginde iyi filme dönüsebilir. Bunun bilincinde oldugumuz için senaryo yazimiyla sinema endüstrisine daha ilk adiminda destek olmayi seçtik. Bu sayede üretilecek basarili filmlerin zincir seklinde sektörün tamamina fayda saglayacagina inaniyoruz. Yillar sonra bugünlerde ne oldugunun hissiyatini tekrardan yasamak ve döneme taniklik etmek için yine sinemanin gücüne ve hafizasina basvurulacak."

TÜRSAK Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Cemal Okan, DenizBank ile beraber hayata geçirilen bu projenin en önemli amacini "ilk senaryosunu yazan senaristleri desteklemek ve Türk sinemasina katki saglamak" olarak aktardi.

Dört yildir bu amaci basariyla gerçeklestirdiklerini belirten Okan, "Yarismamiz senaryolarini bizlere gönderenlerin destekleriyle güçlenerek büyümeye devam edecek. Yeni baslangiçlarda, yeni heyecanlarda yeniden bir araya gelme temennisiyle önce saglik sonra da yasasin sinema." ifadelerini kullandi.

- Sefa Öztürk, 25 bin TL degerindeki En Iyi Ilk Film Ödülü'nü almaya hak kazandi

Verilen bilgiye göre, finale kalan 10 film arasindan yarismanin kazanan filmi Fono Film'in sahibi, TAFF Pictures Kurucu Ortagi ve TÜRSAK Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Cemal Okan'in baskanligini yaptigi, CJ Entertainment Türkiye COO'su ve TÜRSAK Vakfi Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Aslan, European Film Promotion'a (EFP) bagli Uluslararasi Cast Direktörleri Birligi (ICDN) üyesi, Locarno Film Festivali'nden "Avrupa Cast Direktörü" ödülünün sahibi Harika Uygur, Kanal D Genel Müdürü Murat Saygi ve Bahçesehir Üniversitesi Iletisim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Baskani Prof. Dr. Nilay Ulusoy’dan olusan ana jüri tarafindan belirlendi.

Yarismanin kazanan filmi Sefa Öztürk'ün yönetmenligini yaptigi Güven'in oldu ve Öztürk, 25 bin TL degerindeki En Iyi Ilk Film Ödülü'nü almaya hak kazandi.

4. DenizBank Ilk Senaryo Yarismasi’nin finalinde ise, finale kalan 10 senaryo arasindan yarismanin kazanan ilk üç ismi ise Yönetmen ve Senarist Ezel Akay'in baskanligini yaptigi, Oyuncu Tuba Büyüküstün, Yapimci Suzan Güverte ile Istanbul Vakfi Genel Müdürü ve TÜRSAK Vakfi Yönetim Kurulu Üyesi Perihan Yücel'den olusan ana jüri tarafindan belirlendi.

Yarismada 25 bin TL degerindeki Ilk Senaryo Birincilik Ödülü, Kafes projesiyle ile Hürer Ebeoglu'nun olurken, Ilk Senaryo Ikincilik Ödülü'nün sahibi Tarumar projesiyle Ali Bank 15 bin TL degerindeki ödüle, Ilk Senaryo Üçüncülük Ödülü'nün sahibi Denizdeki Hayalet projesiyle Yurdakul Sahin 10 bin TL degerindeki ödüle layik görüldü.

Kaynak: AA