Cumhurbaskanligi Saglik Ve Gida Politikalari Kurulunda VLP Temelli Yerli Asi Çalismalari Görüsüldü

Kurulun Baskanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloglu baskanliginda, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal ile asiyi gelistiren Prof. Dr. Mayda Gürsel ve Prof. Dr. Ihsan Gürsel'in katilimiyla düzenlenen toplantida, VLP temelli yerli Kovid19 asisinin Faz 1 ara sonuçlari sunuldu Devam eden Faz 2 çalismalarinin ele alindigi toplantida ayrica asinin Faz 3 asamasina iliskin görüs alisverisinde bulunuldugu ögrenildi

Cumhurbaskanligi Saglik ve Gida Politikalari Kurulunda Türkiye'nin virüs benzeri parçacik (VLP) temelli ilk yerli Kovid-19 asisinin devam eden Faz 2 çalismalari ile Faz 1 ara sonuçlari ele alindi.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaskanligi Saglik ve Gida Politikalari Kurulu Baskanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloglu baskanliginda dün düzenlenen toplantida, TÜBITAK COVID-19 Türkiye Platformu çatisi altinda, Ankara Onkoloji Egitim ve Arastirma Hastanesinde çalismalari sürdürülen ve Dünya Saglik Örgütünün (DSÖ) asi adayi listesinde yer alan VLP asisi görüsüldü.

Toplantiya, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal'in yani sira asiyi gelistiren Prof. Dr. Mayda Gürsel ile Prof. Dr. Ihsan Gürsel ve Kurul üyeleri katildi.

VLP temelli asinin Faz 1 ara sonuçlarinin sunuldugu toplantida, devam eden Faz 2 çalismalari degerlendirildi.

Ayrica asinin Faz 3 çalismalari kapsaminda ileride yapilmasi planlananlar hakkinda görüs alisverisinde bulunuldugu ögrenildi.

Kaynak: AA