Çekinen Vatandaslari Ikna Edebilmek Için Ilk Asiyi Kendi Oldu

Bozdogan Ilçe Saglik Müdürü Ya Semi Sariçiçek, asi uygulamasindan çekinen mahalle sakinlerini ikna edebilmek için ilk asiyi kendisi oldu.

Çekinen Vatandaslari Ikna Edebilmek Için Ilk Asiyi Kendi Oldu
Tüm Türkiye’de oldugu gibi Aydin’da da asilama islemleri hizla devam ederken 618 bin 47 adet 1. doz, 317 bin 581 adedi ise 2. doz olmak üzere toplamda 996 bin 560 doz asinin uygulandigi kentte, 50 yas üstü vatandaslara ve saglik çalisanlarina uygulanan hatirlatma dozu olarak bilinen 3. doz asilar da vurulmaya devam ediyor. Bu kapsamda harekete geçen Bozdogan Ilçe Saglik Müdürü Ya Semi Sariçiçek, ilçeye bagli Kizilcaköy Mahallesi’nde asilama oranlarinin Bozdogan geneline göre düsük olmasi üzerine örnek bir çalismaya imza atti. Müdürlük personelleri ile birlikte Kizilcaköy Mahallesi’ne giden Sariçiçek, 3. doz asisini köy kahvesinde vuruldu. Sariçiçek’in ardindan birçok vatandasin asi olmak istemesi çalismanin basariyla sonuçlandigini gözler önüne serdi.

“Tüm vatandaslarimizi asi olmaya davet ediyorum”

Ilçe genelindeki asilama çalismalari hakkinda açiklama yapan Sariçiçek; “Tüm Aydin’da oldugu gibi Bozdogan’imizda da asi oranimiz gayet yüksek. Hastanemiz, aile hekimligi birimlerimiz ve tüm ekip arkadaslarimiz el birligi içerisinde vatandaslarimizi asilamak için gayret gösteriyor, mahalle mahalle asi oranlarini takip ediyoruz. Kizilcaköy Mahallemizde asi oraninin diger mahallelerimize göre çok düsük oldugunu görünce neler yapabilecegimizi düsündük, geçtigimiz hafta da saglik çalisanlari için 3. doz uygulamasi baslayinca ekip arkadaslarimizla konusup 3. doz asimi asi olmaktan çekinen vatandaslarimizin gözü önünde yaptirmak istedim. Heredot’un "Gökyüzünün altindaki en güzel yeryüzü" dedigi cennet memleketimizin Covid-19 pandemi sürecinin etkilerinden tamamen kurtulabilmesi için tüm hemserilerimizi bir an önce asi olmaya davet ediyorum. Bizlere burada yardimci olan Kizilcaköy Muhtarimiz Ümit Karci’ya, mahalle sakinlerimize, desteklerini esirgemeyen Il Saglik Müdürümüz Dr. Osman Açikgöz’e ve tüm saglik çalisani arkadaslarimiza çalismalarindan dolayi tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA