Aydin'da Asiya Erisilebilirlik Maksimum Seviyeye Tasiniyor

Saglik Bakanligi verilerine göre asilama yüzdesi en iyi 8. il olan Aydin’da, Il Saglik Müdürlügünce vatandaslarin asiya erisebilirligi maksimum seviyeye tasiniyor.

Aydin'da Asiya Erisilebilirlik Maksimum Seviyeye Tasiniyor


Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da asilama çalismalari araliksiz devam ederken, il genelindeki asi rakamlari da 1 milyonu geçti. Saglik Bakanligi verilerine göre Aydin nüfusunun yüzde 69,8’i asilanirken, Il Saglik Müdürlügünce mobil asi tiri gibi örnek projelerle de her vatandasin asi yaptirabilmesi için kolayliklar saglanmaya devam ediyor. Toplum sagliginin korunmasi ve vatandaslarin asi yaptirma konusunda motivasyonlarinin artirilmasi adina projeler üretmeye devam ettiklerini ifade eden Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz, salginla mücadele konusunda duyarlilik göstererek kendilerine destek veren Aydinlilara tesekkür ederek, asilanmada en iyi birinci il olmayi hedeflediklerine dikkat çekti.

“Aydin daha iyisini hak ediyor”

Aydin genelindeki asi motivasyonunu artirmayi amaçladiklarini ifade eden Aydin Il Saglik Müdürü Dr. Osman Açikgöz; “Aydin’daki asi rakamlari bizleri gerçekten mutlu etti ancak Bakanligimizca açiklanan asi yüzdelerinde Aydin ilimizin birinci sirada yer almasi için her türlü motivasyona sahibiz. Valimizin liderliginde salginla mücadelede Aydinli vatandaslarimiz da büyük oranda duyarlilik gösterdi ve ortaya çikan rakamlar bizleri de mutlu etti. Aydin her zaman en iyisini hak ediyor. Bu kapsamda hali hazirda yürüttügümüz çalismalarimiz ile birlikte turizm kenti olan ve yasamin daha yogun oldugu saatler olan 18-24 saatleri arasinda çesitliligi artirmak ve agirlikli olarak bati kanadimiz olan Didim ve Kusadasi ilçelerimizde farkli uygulamalar dizayn etmekteyiz. Tüm organize sanayi bölgeleri, santiyeler, oteller, kurumlarimizdaki asi uygulamalariyla erisebilirligi maksimum seviyeye tasiyoruz. Ilk mobil asi tiri Aydinimizda baslamisti, simdi de yine öncü projeler ile vatandaslarimizin kolaylikla asi olabilmelerini saglayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA