Avcilar Belediyesi Ve TEMA'dan Çevre Için Is Birligi

Avcilar Belediyesi ve TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Agaçlandirma ve Dogal varliklari Koruma Vakfi) arasinda is birligi protokolü imzalandi. Imzalanan protokol dogrultusunda, okullarda doga egitimi verilmesi ve yeni evlenen çiftlerin fidan bagislariyla “Umut Ormani” olusturulmasi planlaniyor.

Avcilar Belediyesi Ve TEMA'dan  Çevre Için Is Birligi
Avcilar’in topragini, havasini, suyunu, biyoçesitliligini korumak ve yesil oranini artirmak adina önemli çalismalar yürüten Avcilar Belediyesi, sürdürülebilir yasam adina bir çalismaya imza atti. Imza törenine Tema Vakfi Baskani Deniz Atas, Tema Vakfi Genel Müdürü Basak Özçagdas ve Tema Vakfi Avcilar Sorumlusu Songül Çagislar katildi.

Protokol kapsaminda yeni egitim- ögretim döneminin baslamasi ile birlikte hayata geçirilmesi planlanan “Doga Egitimi” ile Avcilar’daki okullarda doga ve doga koruma bilincini artirmak ve farkindalik olusturmak hedefleniyor. Ilkokul seviyesinden lise seviyesine kadar her kademedeki ögrenciye ulasmayi amaçlayan Doga Egitimi, önem tasiyor.

Protokolün imza töreninde degerlendirmelerde bulunan Avcilar Belediye Baskani Av. Turan Hançerli sunlari söyledi: “Yesil, toprak konulari gündeme geldiginde ilk akla gelen vakif olan TEMA Vakfi ile is birligi protokolü imzaliyoruz. Protokolümüzle ülkemize yeni ormanlar kazandirmak için bir is birligimiz söz konusu. Avcilar’da evlenen çiftler adina, onlarin bagisladiklari fidanlarla ülkemizin bir kösesinde ‘Umut Ormani’ olusturacagiz. Türkiye’ye bir orman hediye edecegiz. Ayrica ögrencilerimizin doga konusunda bir egitim alabilmesi için bu kentteki tüm okullarda dogayi korumak konusunda farkindaliklarini artiracak egitimi TEMA Vakfi, Milli Egitim Müdürlügümüz ve belediyemiz ortakliginda bir proje ile gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. TEMA, çevre ve ekoloji alaninda çalisiyor. TEMA ile yapacagimiz is birligi ile çevrenin daha fazla korunmasi için çabaliyoruz. Avcilar halkina hayirli olsun”

Hançerli’nin ardindan konusan TEMA Vakfi Baskani Deniz Atas ise su açiklamada bulundu: “Burada olmaktan çok mutluyuz. Bu protokolle iki önemli projeyi hayat geçirmis oluyoruz. Bir tanesi yesillendirme agaçlandirma Türkiye’nin orman varligini artirmaya yönelik. Öbür taraftan da diger fidanlarimiz çocuklarimiz. Biz TEMA olarak önemli ölçekte egitim faaliyetleri yürütüyorduk fakat bir belediye ile birlikte ilçe sinirlarindaki tüm okullarda doga egitimi vermeye ilk defa Avcilar Belediyesi ile basladik. Umuyoruz ki sonbaharda bütün degisik seviyelerdeki okullarda bu egitimleri bütün çocuklarimiza iletecegiz. Bize bu firsati verdigi için Belediye Baskanimiz Turan Hançerli’ye tesekkür ederiz”
Kaynak: İHA