Atölyede Basladiklari Gazli Amortisör Üretiminde Otomotiv Devlerinin Tedarikçisi Oldular

Bursa'da 16 yil önce 10 kisilik atölyede gazli amortisör üretimine baslayan ve zamanla fabrikayi 10 bin metrekareye, çalisan sayisini da 220'ye çikaran firma, 50'den fazla ülkeye ihracat yapiyor Firmanin Is Gelistirme ve OEM Is Direktörü Özlem Öztürk Bilal: 'Tüm araç üreticilerine üretim gerçeklestiriyoruz. Ford, TOFAS, Renault ve Volkswagen'in onayli tedarikçisiyiz. Bunun disinda yedek parça alaninda da oldukça büyük satis rakamlarimiz var'

SINAN BALCIKOCA - Bursa'da 2005 yilinda kurulan bir firma, dünyanin önde gelen otomotiv markalarina, araçlarin bagaj, kapi ve kaput gibi kisimlarinda kullanilan gazli amortisör üretimi gerçeklestiriyor.

Yildirim ilçesinde küçük bir atölyede 10 kisiyle üretime baslayan ve zamanla Kestel'e tasidiklari fabrikayi 10 bin metrekareye, çalisan sayisini da 220'ye çikaran sirket, 50'den fazla üzerinde ülkeye ihracat yapiyor.

Insu Teknik firmasinin Is Gelistirme ve OEM Is Direktörü Özlem Öztürk Bilal, AA muhabirine, sirketin yillik 20 milyon dolarin üzerinde ciroya sahip oldugunu söyledi.

"Gazli amortisör" ya da "damper" olarak adlandirilan ürünlerin, araçlarin bagaj, kaput ve kapilari ile ticari araçlarin içindeki buzdolabi ve koltuklarinda kullanildigini belirten Bilal, "Kapiyi açma ve kapama ile ayakta tutma mekanizmasidir. Yani otomobilin bagaj kapagini açtiginiz zaman kafaniza düsmemesini saglayan iki çubuk vardir. Bunlara 'gazli amortisör' denir." bilgisini verdi.

Bilal, üretimin yüzde 90'inini ihraç ettiklerini dile getirdi.

Üretim yaptiklari firmalara deginen Bilal, söyle dedi:

"Tüm araç üreticilerine üretim gerçeklestiriyoruz. Ford, TOFAS, Renault ve Volkswagen'in onayli tedarikçisiyiz. Bunun disinda yedek parça alaninda da oldukça büyük satis rakamlarimiz var. 2020 yilinda çok iyi ihracat gerçeklestirdik. Ayrica ABD'de satis pazarlama ofisimiz ve depomuz bulunuyor. O depodan da yüklü miktarda satislar gerçeklestiriyoruz. Güney ve Kuzey Amerika müsterilerimize o depomuzdan tedarik sagliyoruz."

- "Pandemi öncesi 150 olan çalisan sayimiz su an 220'ye ulasti"

Özlem Öztürk Bilal, 2021'in 7 ayini tamamlamadan, geçen yilin toplam cirosunu yakaladiklarini vurguladi.

Son dönemde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin da etkisiyle insanlarin toplu tasimadan ziyade kendi araçlarini kullandigini anlatan Bilal, "Dolayisiyla bu dönemde satislarimiz ciddi anlamda artti. Pandemi öncesi 150 olan çalisan sayimiz su an 220'ye ulasti. Ikinci vardiyayi açtik. Pandemi, kisitlariyla geldi ama bize de is olanagi getirdi. Kaliteli üretim gerçeklestiriyoruz." açiklamasinda bulundu.

Bilal, bundan sonraki hedeflerinin, teknoloji 4.0 kapsaminda daha fazla otomasyon yapmak olduguna isaret etti.

Mümkün oldugunca bu tür yatirimlara agirlik verdiklerini belirten Bilal, "Teknoloji 4.0'in getirdigi hatasiz üretim için elimizden geleni yapiyoruz. Önümüzdeki dönemde bu alana daha çok önem verecegiz." ifadelerini kullandi.

Bilal, kadinlarin da otomotiv sektöründe önemli görevler üstlendigini, fabrikada 80 kadinin istihdam edildigini bildirerek, "16 yildir bu sektörün içindeyim. Kendinizi gösterdiginiz zaman fikirlerinize saygi duyulmaya baslaniyor. Gerçekten bu sektörde çalismak isteyenlerin sektör dinamiklerini iyi anlamasi gerekiyor. Bu sektörde çok arastirip çok okuyarak yenilikleri takip etmeniz gerekiyor." diye konustu.
Kaynak: AA