Altinova Itfaiye Amirligi, Köylerde Afet Bilinci Egitimine Basladi

Yalova’nin Altinova Belediyesi Itfaiye Amirligi, ilçenin köylerinde vatandaslarin afet bilincini arttirmaya yönelik çalismalara basladi.

Altinova Itfaiye Amirligi, Köylerde Afet Bilinci Egitimine Basladi
Geçtigimiz ay Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral’in baskanliginda Itfaiye Amirliginde ilçedeki mahalle ve köy muhtarlariyla yapilan toplantinin ardindan alinan kararlar hayata geçirilmeye basladi.

Itfaiye Amirligi, köylere ziyaretlerde bulunarak vatandaslari yangin, kaza ve olasi afetler konusunda bilinçlendiriyor. Altinova Itfaiye Amiri Süleyman Çavusoglu, köylerde vatandaslarla yaptigi toplantilarda; araç, ev, ot, aniz, orman yanginlarinin çikis sebepleri, olasi olaylarda erken ihbar, dogru adres bilgilerinin verilmesi ve ilk yapilmasi gereken müdahaleler konusunda bilgiler verdi. Yanginlarda ilk müdahale ve erken ihbarin çok önemli oldugunu söyleyen Altinova Itfaiye Amiri Süleyman Çavusoglu, “Acil Çagri Merkezi Numaramiz 112’dir. Her evde, araçta isyerinde bir yangin söndürücü olmalidir. Olasi bir yanginda bu yangin söndürücülerle ilk müdahale yapilmalidir. Erken müdahalelerle büyük hasarlar önlene bilinir. Bizim amacimiz, vatandaslarimizin alacagi önlemlerle can ve mal kaybini en aza indirmek, hasarlari azaltmak, vatandaslarimizi bilinçlendirmektir” diye konustu.

Öte yandan vatandaslar, Altinova Belediyesi’nin uygulamaya baslattigi Gönüllü Itfaiyecilik Projesi hakkinda da bilgilendirildi.
Kaynak: İHA