Adana Merkezli 'Change' Tir Sorusturmasinda Firari 3 Süpheli Daha Yakalandi

Adana merkezli 12 ilde yürütülen "change" tir sorusturmasi kapsaminda, aralarinda suç örgütünün elebasi oldugu ileri sürülen kisinin de bulundugu firari 3 süpheli daha yakalandi.

Adana Merkezli 'Change' Tir Sorusturmasinda Firari 3 Süpheli Daha Yakalandi
Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri, suç örgütü kurarak motor ve sasi numaralarini degistirdikleri "rehinli", "çalinti", "hacizli" ve "yakalamali" tirlari piyasaya sürdükleri ileri sürülen 42 kisiye yönelik 6 Temmuz'da gerçeklestirdigi ve 34 zanliyi gözaltina aldigi operasyon kapsaminda 8 firariden 3'ünün izine ulasti.

Ekipler, suç örgütünün elebasi oldugu öne sürülen S.K'nin Izmir'den yurt disina kaçmak için önce Ukrayna'ya daha sonra da Gürcistan'a uçak bileti aldigini belirledi.

Bunun üzerine, Adana Emniyet Müdürlügü ve Izmir Emniyet Müdürlügü ekipleri, ortak operasyonla S.K'yi yakaladi.

S.K'nin yani sira 2 süpheli daha gözaltina alindi.

Gözaltindaki 37 süphelinin emniyetteki islemleri sürüyor.

Ekipler, adreslerinde bulunamayan 5 süpheliyi ariyor.

- Operasyon

Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ile Emniyet Genel Müdürlügü Asayis Daire Baskanligi, suç örgütü kurarak motor ve sasi numaralarini degistirdikleri "rehinli", "çalinti", "hacizli" ve "yakalamali" tirlari piyasaya sürdükleri iddia edilen zanlilara yönelik çalisma baslatmisti.

Ekipler yaklasik 6 aylik teknik ve fiziki takibin ardindan, 6 Temmuz'da 42 süpheliye yönelik Adana merkezli Istanbul, Bursa, Kütahya, Trabzon, Ankara, Konya, Mardin, Batman, Sanliurfa, Gaziantep ve Osmaniye'de es zamanli operasyon düzenlemisti.

Operasyonda 34 zanli yakalanmis, motor ve sasi numarasi degistirilmis 137 tir bulunmustu.

Süphelilerin adreslerinde çesitli araçlara ait 10 araç beyni, 2 araç beyni okuma cihazi, 15 sasi, ruhsatsiz tabanca, bu silaha ait 150 mermi, yaklasik 2 milyon liralik çek ve senet ile 150 bin lira ele geçirilmisti.

Kaynak: AA