Hindistan Disisleri Bakani Jaishankar, Iran Disisleri Bakani Zarif Ile Afganistan'daki Durumu Görüstü

Tahran ziyareti kapsaminda Iran'in seçilmis Cumhurbaskani Ibrahim Reisi tarafindan kabul edilen Jaishankar, Hindistan Basbakani Modi'nin mesajini Reisi'ye iletti.

Hindistan Disisleri Bakani Jaishankar, Iran Disisleri Bakani Zarif Ile Afganistan'daki Durumu Görüstü
Hindistan Disisleri Bakani Subrahmanyam Jaishankar, Iran'in baskenti Tahran'da Disisleri Bakani Muhammed Cevad Zarif ve seçilmis Cumhurbaskani Ibrahim Reisi ile bir araya geldi.

Iran Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre, Hindistan Basbakani Narendra Modi'nin mesajini Iran'in seçilmis Cumhurbaskani Reisi'ye iletmek üzere Tahran'i ziyaret eden Jaishankar, Iranli mevkidasi Zarif ile bir araya geldi.

Görüsmede Afganistan basta olmak üzere bölgesel gelismeleri alan iki bakan, Afganistan'da hükümet ile Taliban arasindaki diyalogun güçlendirilmesi gerektiginin altini çizdi.

Hindistan Disisleri Bakani Jaishankar, Tahran'da Afganistan hükümeti ile Taliban arasinda devam eden görüsmelere iliskin ise Iranli yetkililere, taraflari kapsamli bir siyasi çözüme yakinlastirma çabalarindan dolayi tesekkür etti.

Iranli mevkidasi ile görüsmesinin ardindan 5 Agustos'ta göreve baslayacak Iran'in seçilmis Cumhurbaskani Reisi tarafindan kabul edilen Jaishankar, Hindistan Basbakani Narendra Modi'nin mesajini Reisi'ye iletti.

Afganistan'da baris süreci belirsizligini korurken güvenlik güçleri ve Taliban arasindaki siddetli çatismalar sürüyor.??????? Afganistan hükümeti yetkilileri ve Taliban temsilcileri bugün Iran'in ev sahipliginde görüsmelerde bulunmak üzere Tahran'a gitmisti.
Kaynak: AA