Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, KKTC'nin Bafra Köyünde Vatandaslarla Bir Araya Geldi

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, KKTC'nin Bafra köyünü ziyaret etti.

Oktay, Iskele bölgesindeki köyü ziyaretinde, Mehmetçik Belediye Baskani Cemil Sariçizmeli tarafindan karsilandi.

Bafra köyündeki meydanda halkla sohbet eden Oktay, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in selamlarini iletti.

20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami ile Kurban Bayrami'nin ilk günü Cumhurbaskani Erdogan'in KKTC'yi ziyaret edecegini hatirlatan Oktay, ziyaretin birlik ve beraberlik açisindan çok önemli oldugunu vurguladi.

Oktay, sunlari kaydetti:

"Bu inançlarimizda, degerlerimizde gelenek ve göreneklerimizde de vardir. Bayrami memlekette yakinlarinizin yaninda geçirirsiniz. Dolayisiyla Cumhurbaskanimizin bayramda buraya geliyor olmasinin ziyaretin çok ötesinde anlami var. Buraya geldigimizde biz baska bir yere gitmiyoruz. Kendi evimize, yuvamiza, kardeslerimize, memleketimize geliyoruz. Siz de Türkiye'ye geldiginizde ayni seyi yapiyorsunuz."

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'ni degerlendirirken gerek Avrupa Birligi gerek baska ülkelerin bunu çok iyi bilmesi gerektiginin altini çizen Oktay, "Herhangi iki devlet arasindaki bir isbirligi olayi degil. Bizim dedigimiz gibi tekligin göstergesi bu. Dolayisiyla burada Kibris Türkü'nün Kibrisli kardeslerimizin tirnagina zarar gelirse, bütün Türkiye ayak kalkar ve geregini yapar." ifadesini kullandi.

En büyük taleplerin yollarla ilgili oldugunu belirten Oktay, yollarin yapilacagi sözünü verdiklerini söyledi. Karpaz bölgesindeki çalismalarin da en kisa sürede tamamlanacagini ifade eden Oktay, KKTC'ye ayak basar basmaz yol yapim çalismalariyla ilgili bilgi aldigini aktardi.

Oktay, Türkiye'deki dijitallesme tecrübesinin de KKTC'ye aktarilacagini belirterek, sürecin geliserek devam edecegini kaydetti.

Kaynak: AA