Yarali Yirtici Kuslar, Tedavilerinin Ardindan Özgürlüge Kanat Çirpiyor

Barindirdigi 140 türde bin 600 hayvan ile Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doga Parki'nda tedavileri tamamlanan 5 kerkenez kusu, dogaya salindi Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doga Parki Müdürü Aygül Arsun: 'Bütün bu tedavi ve iyilestirme sürecinde özveriyle çalisiyoruz. Onlari bazen günlerce tedavi edip, önce büyük kafeslerde dogaya alistiriyor sonra da özgürlüklerine kavusturuyoruz'

SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doga Parki'na getirilen yarali yirtici kuslar, tedavi ve rehabilitasyonun ardindan özgürlüklerine kavusuyor.

Barindirdigi 140 türde bin 600 hayvan ile Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçelerinden olan Antalya Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi ve Doga Parki'nda yarali ve hasta hayvanlarin bakim, tedavi ve rehabilitasyonlari gerçeklestiriliyor.

Hayvanat bahçesindeki klinikte bu yil yaklasik 250 hayvan tedavi edildi. Bu hayvanlar arasinda ise en fazla kuslar yer aliyor.

Avcilik faaliyetleri, araç çarpmasi ya da yuvadan düsme sonucu hayvanat bahçesine yarali getirilen yirtici kuslar, klinikte cerrahi müdahaleleri yapilip, eski güçlerine kavusunca yeniden özgürlüge kanat çirpmaya basliyor.

Bu kapsamda hayvanat bahçesine getirilen 5 kerkenez kusu da tedavilerinin ardindan dogaya salindi.

- "Tedavi ve iyilestirme sürecinde özveriyle çalisiyoruz"

Antalya Hayvanat Bahçesi ve Doga Parki Müdürü Aygül Arsun, AA muhabirine, hayvanat bahçelerinin ayni zamanda koruma alanlari oldugunu söyledi.

Hayvanlari, türlerinin devam ettirilmesi için yeniden dogaya kazandirdiklarini vurgulayan Arsun, "Bütün bu tedavi ve iyilestirme sürecinde özveriyle çalisiyoruz. Onlari bazen günlerce tedavi edip, önce büyük kafeslerde dogaya alistiriyor sonra da özgürlüklerine kavusturuyoruz. Kerkenez kuslari zaten hayvanat bahçesindeki falezlerde dogal hayatlarini sürdürüyor. Yuvalarini falezlere yapiyorlar, beslenmelerini yine bu alanda gerçeklestirebiliyorlar. Tedavilerini tamamladigimiz 5 kerkenezi de falezlere yakin bir bölgede dogaya biraktik." ifadesini kullandi.

Hayvanat bahçesinde özellikle bahar ve yaz dönemlerinde serçe, karga, ebabil, kirlangiç, kerkenez, atmaca, sahin gibi çok sayida yarali kus getirildigine deginen Arsun, "Hayvanat bahçesinin bulundugu arazide özgürce yasayan çok sayida tilki, atmaca, sahin gibi hayvanlar da yer aliyor. Ziyaretçiler zaman zaman bu hayvanlari da görebiliyor." diye konustu.

Kaynak: AA