Türkiye'nin En Kapsamli Online Spor Egitiminde Ikinci Dönem Basladi

Konya Büyüksehir Belediyesinin saglikli yasama katkida bulunmak için Konya basta olmak üzere 81 ilden ve yurt disindan üyelerin katilimiyla sürdürdügü Türkiye’nin en kapsamli kisiye özel online spor uygulamasinin ikinci dönemi basladi.

Türkiye'nin En Kapsamli Online Spor Egitiminde Ikinci Dönem Basladi
Konya Büyüksehir Belediyesi, pandemi sürecinde saglikli yasama katkida bulunmak amaciyla sürdürdügü Türkiye’nin en kapsamli online kisiye özel spor egitimlerini sürdürüyor. Basta Konya olmak üzere Türkiye genelinden ve çesitli ülkelerden çok sayida sporseverin katildigi online spor egitimlerine katilan üyeler hem spor yapiyor hem de kisiye özel ve online olarak birebir gerçeklestirilen diyetisyen hizmeti ile saglikli yasamanin keyfini çikariyor.

"Alaninda uzman egitmenler 3 bin kisiye hizmet veriyor"

Kadin-erkek ayri olmak üzere; 13’er kisilik gruplarda, 40’ar dakikalik seans dilimleri ile haftanin her günü 09.00-22.40 saatleri arasinda, alanlarinda uzman 27 spor egitmeni, 3 dogum pilatesi egitmeni, 1 klinik pilatesi egitmeni ve 8 diyetisyen ile 3 bin kisiye hizmet veriliyor. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, pandemi dönemiyle birlikte hareket etmenin, spor yapmanin öneminin daha fazla anlasildigi belirterek, bu süreçte ortaya çikan ihtiyaci karsilamak için baslattiklari kisiye özel online spor uygulamasinin Türkiye’ye örnek oldugunu dile getirdi. Egitimlerin ikinci döneminin 3 bin kisinin katilimiyla basladigini kaydeden Baskan Altay, basvuru yapan üyelere spor malzemelerinin tamamini gönderdiklerini ve uygulamanin büyüyerek devam ettigini ifade etti.



Özel gruplar olusturuluyor

Kisiye özel online spor faaliyetinde ders gruplari Vücut Kitle Indeksi ve yasa göre ayrilarak, kisilerin ihtiyaçlarina göre gruplar olusturuluyor. “sporkonya.com.tr” internet adresi içine entegre edilen ve özel gelistirilen yazilim sayesinde egitmenin tüm üyeleri gördügü, üyelerin sadece egitmeni gördügü video konferansli sistem ile üyeler gönül rahatligiyla spor yapiyor. Spor egitimlerinin yaninda randevulu ve kisiye özel diyetisyen hizmeti de yogun ilgi görüyor. Online spor egitimine üye olan herkese; pilates topu, matt (pilates minderi), direnç bandi ve pilates çemberinden olusan pilates seti ders ekipmanlari hediye olarak veriliyor.
Kaynak: İHA