Toroslar Belediyesi Yaz Spor Kurslari Törenle Açildi

Toroslar Belediyesinin bu yil 21 bransta 7-18 yas araligina yönelik düzenledigi Yaz Spor Kurslarinin açilisi ve tanitimi, coskulu bir törenle yapildi. Sporcular, açilista mini gösterilerle yeteneklerini Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz için sergiledi.

Toroslar Belediyesi Yaz Spor Kurslari Törenle Açildi
Pandemi nedeniyle birçok sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerden uzak kalan çocuklar, Toroslar Belediyesinin Yaz Spor Kurslarinda hem yeteneklerini kesfedecek hem de yaz tatilini dolu dolu yasayacak. 21 bransta bin 300 çocuk ve gencin katildigi Yaz Spor Kurslarinin açilisi, sölen havasinda geçti.

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Güneykent Mahallesinde bulunan Anafartalar Spor Kompleksinde açilis için özenle hazirladigi yüzme, basketbol, bocce, cimnastik, çim hokeyi, doga sporlari, futbol, geleneksel Türk okçulugu, genel cimnastik (step, aerobik, plates), güres, halk oyunlari, hentbol, izcilik, judo, modern okçuluk, motor sporlari, özel sporcular, paten, rugby, tenis ve voleybol branslarinin stantlariyla adeta gövde gösterisi yapti.

Sporcularin ve ailelerinin hazir bulundugu açilis törenine; Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz da katildi.

Baskan Yilmaz, protokol üyeleriyle birlikte spor branslarinin stantlarini tek tek gezerek, çocuklar ve gençlerle sohbet etti. Sporcular da Baskan Yilmaz’a sunduklari mini gösterilerle yeteneklerini sergiledi.

"Gururunu yasiyoruz"

Törende konusan Baskan Yilmaz, yaz spor kurslarinda açtiklari farkli branslarla binlerce çocuga ve gence ulasmanin gururunu yasadiklarini söyledi.

Alandaki tüm sporculara seslenen Yilmaz, "Sizlerdeki enerji, cosku ve heyecan bize de geçiyor. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bir tek çocugumuzun hayatini degistirebilirsek, kötü aliskanliklardan uzak tutabilirsek ve yeteneklerini kesfedip yeni bir spora yönlendirebilirsek ne mutlu bize" dedi.



"Spor kurslarimizi iyi degerlendirin"

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; "Ben, sporcunun zeki, çevik ve ayni zamanda ahlaklisini severim" sözüne de atifta bulunan Yilmaz, Toroslar Belediyesi Spor Kurslarinda altyapidan yetisen sporculari ülke sporuna kazandirmanin çabasi içerisinde olduklarini söyledi.

Yilmaz, "Toroslar Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayisini benimsiyoruz. Bir ailenin her ferdinin derdi ve sikintisi bizi ilgilendiriyor. Spor kurslarimizla amacimiz, öncelikle çocuklarimiza sporu sevdirmek, sporcu kimligi vermek ve seçtikleri spor dalinda daha da ilerlemelerini saglamak. Kurslarimizda çocuklarimizi ailemizin bir ferdi olarak agirliyoruz. Bu dogrultuda çalismalarimiza devam ediyoruz. Bu yil kurslarimiza yeni branslar da dahil ettik. Çocuklarimizin ve gençlerimizin yeni spor dallarina da ilgi duymalarini önemsiyoruz. Onlardan, kendileri için sundugumuz bu imkanlari en iyi sekilde degerlendirmelerini istiyoruz. Geçtigimiz yillarda spor kurslarimizda yetisen sporcularimiz, katildiklari sampiyonlarda belediyemizi ve ülkemizi en iyi sekilde temsil ettiler. Inaniyorum ki, bu yil da spor kurslarimizin farkli branslarindan yeni sampiyonlar çikacak. Tüm çocuklarimizi ayri ayri seviyoruz. Onlari mutlu görmek ve onlara hizmet etmek bizleri de mutlu ediyor" diye konustu.

Baskani Yilmaz, daha sonra sporcularla hatira fotografi çektirerek, basarilar diledi.
Kaynak: İHA