Samsun'da Uyusturucuyla Mücadele Kapsaminda Yilin Ilk 6 Ayinda 2 Bin 772 Kisi Yakalandi

Samsun'da uyusturucu ile mücadele kapsaminda yilin ilk 6 ayinda düzenlenen operasyonlarda 2 bin 772 kisinin yakalandigi bildirildi.

Valilikten yapilan yazili açiklamada, uyusturucu ile mücadelede basta valilik olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluslari, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluslarina çok önemli görevler düstügü belirtildi.

Samsun'da operasyon ve denetimler gerçeklestirildigi aktarilan açiklamada, "Ilimizde yürütülen operasyon ve denetimlerde 2021 yilinin ilk 6 ayinda 234'ü kullanici, 428'i satici olmak üzere 2 bin 772 kisi yakalanmis, esrar, bonzai ve ecstasy basta olmak üzere çesitli agirlik ve adetlerde çok sayida uyusturucu madde ele geçirilmistir." ifadesi kullanildi.

Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi ve Büyüksehir Belediye Baskanligi tarafindan metruk binalarin tespiti, yikimi ya da restorasyonu konusunda çalisma yapildigi belirtilen açiklamada, tüm egitim bölgeleri için Il ve Ilçe Milli Egitim müdürlükleri ile Il ve Ilçe Emniyet müdürlükleri is birligiyle egitim kurumlari ve çevrelerinin denetlendigi kaydedildi.

Açiklamada, Il Saglik Müdürlügü, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ve YESILAY Cemiyeti Samsun Subesi ile gerekli çalistaylar, egitim ve faaliyetler gerçeklestirildigi aktarildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Vali Zülkif Dagli, uyusturucu ile mücadeleye tüm kurumlarla birlikte kararlilikla devam edilecegini vurguladi.

Kurum personellerine yüz yüze veya çevrim içi farkindalik egitimleri verildigine dikkati çeken Dagli, söyle devam etti:

"Gençlerimizin korunmasi için her türlü kolluk tedbirlerimizin yani sira ailelerin ve gençlerin konuyla ilgili egitim almalarini ve bilinçlenmelerini de çok önemsiyoruz. Ayrica uyusturucu kullanan kisilerin danismanlik, arinma, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerine erisiminin kolaylastirilmasi, tedavilerinin saglanmasi ve bireylerin sosyal hayata yeniden kazandirilmasini da mücadelenin vazgeçilmez unsurlari olarak görüyoruz. Bu konuda kapsamli ve sonuç odakli çalismalarimizi kesintisiz sekilde azimle devam ettiriyoruz."

Dagli, uyusturucu kullanan kisilerin Samsun Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesi Alkol ve Madde Bagimliligi Tedavi Merkezi ve Çocuk ve Ergen Madde Bagimliligi Tedavi Merkezine basvurabileceklerini belirterek, bu konuda danismanlik hizmeti almak isteyenlerin de 7 gün 24 saat hizmet veren "Alo 191 Uyusturucu ile Mücadele Danisma ve Destek Hatti" ile 115 YEDAM Danisma Hatti'ni arayabileceklerini ifade etti.

Kaynak: AA