Rusya Ve Endonezya, Myanmar Meselesinin Çözümünü Destekliyor

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, Endonezya ile Myanmar meselesinin çözümünü desteklediklerini belirtti.

Lavrov ve Endonezya Disisleri Bakani Retno Marsudi, Endonezya'nin baskenti Cakarta'da bir araya gelmelerinin ardindan ortak basin toplantisi düzenledi.

Görüsmede, siber güvenlik konusunu ele aldiklarini belirten Lavrov, söz konusu alanda Rusya ile Endonezya arasinda etkilesimin saglanmasina iliskin anlasma üzerinde çalistiklarini dile getirdi.

Filistin meselesine deginen Lavrov, bu meselenin Birlesmis Milletler (BM) Güvenlik Konseyi ve Arap Baris Girisimi'nin kararlari çerçevesinde çözülmesi gerektigini vurguladi.

Marsudi ile Afganistan ve Myanmar'daki durumu ele aldiklarini aktaran Lavrov, Endonezya ile Myanmar meselesinin çözümünü desteklediklerini belirtti.

Lavrov, "Myanmar meselesi çözümüne iliskin Güneydogu Asya Uluslar Birligi’nin (ASEAN) 5 maddesini destekledigimizi ifade ettik. Myanmar askeri liderleriyle temaslarimizda ASEAN'in pozisyonunu dikkate aliyoruz. Bu pozisyonun, ülkedeki krizin çözülmesi ve durumun iyilesmesi için temel olarak kabul edilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA