Kayseri Bilim Merkezi'ndeki Dinozor Sergisi Ziyaretçilerini Milyonlarca Yil Öncesine Götürüyor

'Devri Dinozor' sergisindeki bazisi hareketli ve sesli olan dev dinozor maketleri, her yastan ziyaretçinin ilgisini çekiyor 5'inci sinif ögrencisi Tugçe Balkaya: 'En sevdigim dinozor türü TRex. Dinozorlari çok seviyorum. Hepsi çok gerçekçi hatta ilk geldigimde gerçek sanmistim'

Kayseri Bilim Merkezi'ndeki Dinozor Sergisi Ziyaretçilerini Milyonlarca Yil Öncesine Götürüyor
Kayseri Bilim Merkezi'ndeki "Devr-i Dinozor" sergisinde yer alan 10 dev dinozor maketi, ziyaretçilerine milyonlarca yil öncesinin atmosferini yasatiyor.

Büyüksehir Belediyesine bagli Anadolu Harikalar Diyari'ndaki Bilim Merkezi'nde yaklasik 3 yildir açik olan dinozor sergisi her yastan ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uzun süre kapali kalan ve 1 Temmuz'da yeniden ziyarete açilan dev dinozor maketlerinden özellikle hareket edenler ve ses çikaranlar gerçegini aratmiyor.

Sergiyi ziyarete gelenler önce duvarlardaki yazilar sayesinde dinozorlarin yasadigi dönemlere iliskin bilgi ediniyor, daha sonra da yanlarindan geçerken hareket edip ses çikaran dinozorlari görüyor.

Bilim Merkezi egitmenlerinden Mahir Demir, AA muhabirine, normallesmeyle beraber ilk günden itibaren yogunluk yasadiklarini, özellikle de Devr-i Dinozor sergisinin küçük ziyaretçilerden büyük ilgi gördügünü söyledi.

- "Tam çocuklara göre bir yer"

Sergide bazilari hareketli 10 dinozor maketinin yer aldigini anlatan Demir, sunlari kaydetti:

"Bazen maketler hareket edince korkan çocuklar oluyor. Anneleri ve babalari da yanlarinda oluyor ya da ögretmenleri eslik ediyor. Dinozorlarla ilgili bilgi sahibi oluyorlar. En büyük dinozor, en küçük dinozor hangileri bunlari ögreniyorlar. Tam çocuklara göre bir yer. Buraya girince bir yürüyüs yolu var, bu yolu takip edince faydali bir biçimde sergiyi gezebilirler. Dünyamiz ne zaman olusmus, dinozorlar hangi dönemlerde varmis, ne zaman yok olmuslar, her bir bilgi burada yer aliyor. Küçük bir çocuk buraya annesi ve babasiyla geldiginde dinozorlarla ilgili sorularina cevap bulabilir."

Ziyaretçilerden 5'inci sinif ögrencisi Tugçe Balkaya da sergiye dördüncü kez geldigini, hafta sonlarini Bilim Merkezi'nde geçirmeyi sevdigini dile getirdi.

Sergiye ilk kez sinif arkadaslariyla geldigini aktaran Balkaya, "Ilk o zaman burayi kesfettim. En sevdigim dinozor türü T-rex. Dinozorlari çok seviyorum. Hepsi çok gerçekçi hatta ilk geldigimde gerçek sanmistim." dedi.

- "Dinozorlarin hareket etmesi sanki gerçek gibi"

9 yasindaki Talha Erdem Çetin ise bu tür yerleri gezmeyi çok sevdigini belirterek, "Arkada bir dinozor vardi, onu çok sevdim. Hepsi gerçek gibi." diye konustu.

8 yasindaki Ayse Melek Gün de "Dinozorlarin hareket etmesi sanki gerçek gibi. Birden hareket ettiklerini gördüm ama hiç korkmadim." ifadelerini kullandi.

Tatil için Kayseri'de bulunan Betül Tuba Çetin ise Kayseri Bilim Merkezi'nde çocuklarin eglenerek ögrendiklerini, dinozor sergisi sayesinde de dinozorlarin yasadigi dönemle ilgili bilgi sahibi olduklarini söyledi.

Izmit'ten kente gelen Arzu Coskun da Kayseri'ye her gelislerinde Bilim Merkezi'ni ziyaret ettiklerini anlatarak, "Kizimi 3 yasindan bu yana buraya getiriyorum. Her geldigimizde dinozor sergisi geziyoruz. Kayserililer bu yönden çok sansli. Kizimin dinozorlara ilgisi var. Hareket etmeleri, ses çikarmalari ortami gerçek kiliyor." dedi.
Kaynak: AA