Kahramankazan'daki Satikadin Mahalle Kültür Evi'nin Temeli Atildi

Ankara Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz’un seçim vaatleri arasinda yer alan ve ilçedeki tüm merkez mahallelere yapilacak olan Mahalle Kültür Evleri projesinin ikincisinin temeli atildi.

Kahramankazan'daki Satikadin Mahalle Kültür Evi'nin Temeli Atildi
Kahramankazan Satikadin Mahallesi’nde yapilacak olan ve Türkiye’nin ilk kadin milletvekillerinden Satikadin’in ismini tasiyacak olan ikinci mahalle kültür evinde, çok amaçli salondan kütüphaneye, dersliklerden sanat atölyelerine kadar birçok donati yer alacak. Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz’un, vadettigi projeler arasinda yer alan Mahalle Kültür Evleri’nin ikincisinin hayata geçirilmesi için ilk adim atildi. Bu kapsamda ilk mahalle kültür evi Atatürk Mahallesi’nde insa edilmisti. Mahalle Kültür Evi’ne, Atatürk’ü Ankara’ya gelisinde karsilayan seymen baslarindan olan Güvençli Ibrahim Çavus’un ismi verilmisti.

Projenin 180 gün içerisinde tamamlanmasi bekleniyor

Mahalle Kültür Evleri’nin ikincisi ise Satikadin Mahallesi’nde yapilacak. Projesi hazirlanan mahalle kültür evinin temeli atildi. Temel atilmasinin ardindan mahalle kültür evinin 180 is gününde tamamlanmasi planlaniyor. Mahallelilik bilincini artiracak, birlik ve beraberligi pekistirecek, çocuklarin ve gençlerin gelisimine katki sunacak olan Mahalle Kültür Evi birçok donatiyi bünyesinde barindiracak. Mahalle kültür evinde, çok amaçli salon, kütüphane, fuaye alani, derslikler, resim, müzik ve el sanatlari atölyeleri ile ögretmenler odasi yer alacak. Iki katli olarak insa edilecek mahalle kültür evi, kültür degerlerimizi yansitan bir mimariye sahip olacak. Kültür evine Türkiye’nin ilk kadin milletvekillerinden Kahramankazanli Satikadin’in adi verilecek. Engelli bireylerin erisimi ve kullanimi açisindan tüm detaylarin düsünüldügü mahalle kültür evi engelsiz bina özelliginde insa edilecek. Mahalle kültür evleri projesi, Atatürk ve Satikadin mahallelerinin ardindan ilçedeki diger merkez mahallelerde de hayata geçirilecek.

Önemli deger katacak

Kahramankazan Belediye Baskani Serhat Oguz, ilçeye önemli bir deger katacak olan mahalle kültür evleri projesinin ikincisinin tüm Kahramankazan halkina hayirli ugurlu olmasi temennisinde bulundu.

Kahramankazan’in tarihi sahsiyetlerinden biri olan Satikadin’in adini yeni yapilan kültür evine verdiklerini söyleyen Baskan Oguz, “Gerçeklestirmeyi vadettigimiz projeleri birer birer hayata geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de mahalle kültür evleri olacak. Ilkini Atatürk Mahallemizde, ikincisini de Satikadin Mahallemizde yaptigimiz bu kültür evlerini daha sonra tüm merkez mahallelerimizde de yapacagiz. Bu hizmetleri halkimizla, devletimizle, iktidarimizla omuz omuza yürek yürege gerçeklestiriyoruz. Tüm emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA