Izmir'de 4 Yasindaki Kizini Bogarak Öldürdügü Öne Sürülen Annenin Yargilanmasina Devam Edildi

Izmir'de 4 yasindaki kizini, yüzüne basörtüsü ve yastikla bastirarak öldürdügü suçlamasiyla hakkinda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle dava açilan Betül F'nin yargilanmasina devam edildi.

Izmir 4. Agir Ceza Mahkemesinde dün ilki görülen davanin ikinci durusmasina tutuklu sanik Betül F, Manisa Ruh Sagligi ve Hastaliklari Hastanesine sevk edildigi için katilamadi.

Mahkeme baskani tarafindan söz verilen sanigin eski esi Mert Erdamar, "Kizim için adalet istiyorum." dedi.

Mert Erdamar'in akrabasi Halil Erdamar da Betül ve Mert'in bosanmis olmalarina ragmen çocuklari nedeniyle görüstüklerini söyledi.

Halil Erdamar, olay gününü söyle anlatti:

"Binadan aglama sesleri duydum, Betül'ün bulundugu kata çiktim. Kapiyi çaldim, Betül açti. Ne oldugunu sordum. 01.30 sularinda kapisina iki kisinin geldigini, kendisini darbederek bos bir araziye götürdüklerini, daha sonra evine getirdiklerini, kendisini salona kilitleyerek kizini basörtüsü ile öldürdüklerini anlatti. Bunlar inandirici gelmedi. Ben de çocugun bulundugu odayi kimse ellemesin diye kilitleyerek evden çiktim ve polisi arayarak durumu bildirdim."

Mahkeme heyeti, diger taniklarin dinlenmesinin ardindan sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi erteledi.

- Olay

Izmir'de 11 Haziran 2020'de hastaneye kaldirilan 4 yasindaki kizin öldügünün belirlenmesi üzerine anne Betül F, gözaltina alinarak tutuklanmisti, hakkinda "kendini savunamayacak yakin akrabayi öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle dava açilmisti.

Kaynak: AA