Havza Müftüsü Nurlu'dan Vekaleten Kurban Bagisi Çagrisi

Havza Müftüsü Mehmet Nurlu, Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) is birligiyle baslatilan, "Kurbanini Paylas, Kardesinle Yakinlas" kampanyasi kapsaminda vatarndaslari vekaleten kurban bagisinda bulunmaya çagirdi.

Nurlu, yaptigi açiklamada, Türkiye Diyanet Vakfi tarafindan bu yil vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 1125, yurt disinda ise 925 lira olarak belirlendigini hatirlatti.

Kurban bagisi yapmak isteyen vatandaslarin, "www.tdv.org" ve "bagis.tdv.org" adreslerinden bagis yapabilecekleri gibi uygulama magazalarindan indirilebilen mobil bagis uygulamalarindan kurban vekaletlerini verebileceklerini anlatan Nurlu, ilçe müftülügü, TDV subeleri, din görevlilerine de bagis yapilabilecegi gibi PTT subeleri ve anlasmali bankalar araciligiyla da Türkiye Diyanet Vakfi kurban programina katilim saglanabilecegini aktardi.

Bugüne kadar Havza'da 64 kisinin kampanya kapsaminda vekaleten kurban bagisinda bulundugunu bildiren Nurlu, "Yapilan bagislar ile hem ülke içinde hem de yurt disinda mazlum ve magdurlara yardim eli ulastirilmakta. Kampanyamiza katilan tüm kardeslerimizden Allah razi olsun. Gücü yeten hayirsever kardeslerimizi Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfi is birligiyle baslatilan kampanyaya katilmaya davet ediyorum." dedi.

Kaynak: AA