Disisleri Bakanligi, Libya'da Türk Bayragina Yapilan Saldiriyi Kinadi

Disisleri Bakanligi Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, “Libya’nin Tobruk kentinde Temsilciler Meclisi geçici binasi önünde bayragimiza yönelik çirkin eylemi siddetle kiniyoruz” dedi.

Disisleri Bakanligi, Libya'da Türk Bayragina Yapilan Saldiriyi Kinadi
Disisleri Bakanligi Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Tobruk’ta Türk bayragina yönelik çirkin eylem hakkindaki soruya, “Libya’nin Tobruk kentinde 5 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen bütçe görüsmeleri sirasinda Temsilciler Meclisi geçici binasi önünde bayragimiza yönelik çirkin eylemi siddetle kiniyoruz” yanitini verdi.

Sözcü Bilgiç, “Menfur eylemin ögrenilmesinin hemen ardindan Trablus Büyükelçiligimiz Libya Disisleri Bakanligi nezdinde yazili ve sözlü gerekli girisimleri yapmis, bu tür provokasyonlara izin verilmemesi ve benzeri olaylarin tekrarlanmamasi için gerekli önlemlerin alinmasini talep etmistir. Söz konusu eylemin Türk-Libya kardesligini hedef aldigi açiktir. Bagimsizligimizi ve kutsal degerlerimizi temsil eden bayragimiza yapilan bu saldirinin asla amacina ulasamayacagini ve gerekli karsiligi herkesten önce dost ve kardes Libya halkindan görecegini ifade ediyoruz” dedi.

(Musa Erdogan/IHA)
Kaynak: İHA