Baskan Büyükkiliç Ankara'da 288 Milyon TL'lik Imzayi Atti

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Ankara’da Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay ile Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’un da katildigi Iller Bankasi ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlasmasi Imza Töreni’nde Kayseri’yi ilgilendiren 288 milyon TL’lik destek anlasmasina imza atti.

Baskan Büyükkiliç Ankara'da 288 Milyon TL'lik Imzayi Atti
ATO Congresium’da düzenlenen Avrupa Birligi’nin, Türkiye’deki mülteciler için mali yardim programi kapsaminda ILBANK ve Yerel Yönetimler Alt Finansman Anlasmasi Imza Töreni’ne Baskan Büyükkiliç ile beraber Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, bakan yardimcilari, milletvekilleri, AB Türkiye Delegasyonu Baskani Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Fransa’nin Ankara Büyükelçisi Herve Magro, Dünya Bankasi Türkiye Ülke Direktörü Auguste Tano Kouamé, Fransiz Kalkinma Ajansi (AFD) Türkiye Direktörü Serge Snrech, ILBANK Yönetim Kurulu Baskani Ertan Yetim ile ILBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük ve üst düzey yöneticiler ile 15 belediye baskani katildi.

Bakan Kurum, törende yaptigi konusmada, program kapsaminda belediyeler ile birlikte yogun bir mesai harcandigini belirterek, “Yerel yönetimlerimizle birlikte atacagimiz imzalarla 15 belediyemiz için 5 milyar 800 milyon TL yatirim ile 40 projemizi baslatmis bulunuyoruz. 2.5 milyon Suriyeli misafirimizin de yer aldigi 20 milyon kardesimize, vatandasimiza hizmet sunacak projelerimizi baslatiyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay da ülkede siginmacilara yönelik, güvenlik, saglik, barinma ve egitim gibi temel hizmetlerin en etkin sekilde sunuldugunu ifade etti.

Oktay, finansman anlasmasi yapacak olan belediyelerin, insan odakli yaklasimin en iyi örneklerini verdigini söyledi.



Konusmalarin ardindan imza töreni gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç ile KASKI Genel Müdürü Özgür Özdemir ve ILBANK yöneticileri arasinda Kayseri’de yürütülecek projelerin anlasmalarini saglamak amaciyla imzalar atildi.

Kayseri Merkez Atiksu Aritma Tesisi Ikinci Kademe Projesi kapsaminda 140 milyon lira hibe, 148 milyon lira kredi olmak üzere 288 milyon liralik destek saglanacak.

Baskan Büyükkiliç, kentsel ihtiyaçlarin karsilanabilmesi amaciyla uluslararasi standartlarda proje üretmek ve gelistirmek, kredi saglamak, danismanlik yapmak ve teknik destek vermek yoluyla yerel yönetimlerin yaninda her zaman yer alan basta Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum olmak üzere, ILBANK’a ve tüm yöneticilerine tesekkürlerini iletti. Hatira fotografinin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA