Balikesir Polisinden Motosiklet Denetimi

Balikesir Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince sehrin farkli noktalarinda motosiklet sürücülerine yönelik uygulama gerçeklestirdiler. Uygulamada kask takmayan ve ehliyetsiz sürücülere ceza kesildi.

Balikesir Polisinden Motosiklet Denetimi
Yaz açilmasi ve motosiklet kullaniminin artmasi sonrasinda meydana gelen kazalari azaltmak ve can güvenligini saglamak amaciyla geçtigimiz gün Balikesir Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü tarafindan Karesi ilçesi Kizilay Caddesi ve Anafartalar Caddesinde motosiklet sürücülerine yönelik uygulama gerçeklestirildi.

Trafik kazalarinda en çok ölüm oraninin motosiklette bulunmasi sebebiyle yapilan uygulamada motosiklet sürücüleri bilgilendirildi. Saat 15:00 ila 16:30 saatleri arasinda gerçeklestirilen denetimde 44 motosiklet sürücü denetlendi. Uygulamada 16 kisiye kask kullanmamaktan, 3 kisiye ehliyetsiz araç kullanmaktan, 3 kisiye yetersiz ehliyetten, 4 kisiye muayenesiz araç kullanmaktan, 1 kisiye yüksek sesli müzik dinlemekten, 1 kisiye tescilli araci plakasiz kullanmaktan toplamda 13 bin 969 lira idari para cezasi uygulanmistir. Uygulamada 1 adet motosiklet, 3 adet elektrikli bisiklet de trafikten men edilerek otoparka çekildi. Yapilan uygulamalar hakkinda açiklamalarda bulunan Bünyamin Öztürk: “Bünyamin Öztürk: Balikesir’de bununla ilgili zaten bir çalisma yapilmasi gerekiyordu. Çünkü is ne kadar yogun da olsa kuryelik hizmetini veren çalisanlar bu konuda pek bilinçli degil. Kuryeler motosikletleri çok hizli kullaniyorlar ve çok fazla kask takmiyorlar. Buna dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü bu is disinda motosiklet kendi basina tehlikeli bir araç. Iki teker üzerindesiniz ve pek de güvende degilsiniz. Kaskimizi sürekli takmak ve dikkatli araç kullanmak gerekiyor.
Kaynak: İHA