SGDD-ASAM Sahadaki Tecrübesini Göç Akademisi Ile Teoriye Aktaracak

Türkiye’de göç alaninda en yaygin sivil toplum kurulusu olan Siginmacilar ve Göçmenlerle Dayanisma Dernegi (SGDD-ASAM), 25 yillik saha deneyimini akademik alana tasimaya basladi.

SGDD-ASAM Sahadaki Tecrübesini Göç Akademisi Ile Teoriye Aktaracak
SGDD Göç Akademisi, egitim ve seminerler, akademik arastirma ve raporlar ve dijital göç kütüphanesi ile göç alaninda çalismak isteyenlerin akademik kaynaklara ulasmasini kolaylastirmayi hedefliyor. SGDD Göç Akademisi, göç alanindaki bilimsel çalismalari desteklemek amaciyla yüksek lisans ve doktora ögrencilerine burs vermeyi de planliyor. SGDD-ASAM Genel Koordinatör Yardimcisi Av. Aysegül Yalçin Eris, dernek olarak sahadaki bilgi ve deneyimlerini akademiyle bulusturarak göç alanindaki bilimsel üretimlere destek olmak, göç alaninda çalisan tüm aktörler arasinda bir iletisim platformu olusturmak ve bilgi paylasimini güçlendirme amaçlariyla SGDD Göç Akademisi’ni kurduklarini söyledi.



“Pandeminin siginmaci çocuklar üzerindeki etkisi üzerine raporlar yayinladik”

Konuyla ilgili konusan Eris, “Bugüne kadar alaninda etkin isimlerin katilimiyla ‘Göç’e Giris, Göç Terminolojisi, Göç ve Teknoloji’ konularinda egitimler düzenledik. Bunun yani sira pandeminin siginmaci çocuklar üzerindeki etkisi üzerine raporlar yayinladik. Dijital Göç Kütüphanesi ile 200 binden fazla disiplinler arasi akademik e-kitabi ve yüzlerce hakemli dergiyi bu konuyla ilgili arastirma yapmak isteyenlerin hizmetine ücretsiz olarak sunuyoruz” dedi.



“Çalismalarimiz bununla bitmiyor”

"https://www.youtube.com/c/SGDDASAMofficial SGDD-ASAM" YouTube kanalinda, Göç Söylesileri programlarinda Türkiye’nin önde gelen göç uzmanlariyla güncel konulari degerlendirdiklerini anlatan Eris, “Çalismalarimiz bununla bitmiyor. Arastirma alani olarak koruma, siginma, mültecilik, vatansizlik, insan ticareti, insan kaçakçiligi ve sosyal uyum gibi göç konularini seçmis olan yüksek lisans veya doktora programina kayitli ögrencilere destek saglayacagiz. Detayli bilgiye https://www.sgddakademi.org.tr adresinden ulasilabilir” diye konustu.

Kaynak: İHA