Medya-Is, Alanya'da AA Fotograflarindan Olusan 'Direnen Filistin' Sergisini Açti

Medya Isçileri Sendikasi (Medya-Is) tarafindan Antalya'nin Alanya ilçesinde, Anadolu Ajansi fotograflarindan olusan "Direnen Filistin" baslikli sergi izlenime sunuldu.

Alanya Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliginde Atatürk Aniti önünde açilan sergide, 94 fotograf yer aliyor.

Medya-Is Sendikasi Genel Baskan Yardimcisi Sefa Özdemir, açilista, insan haklari hususunda çok duyarli oldugunu söyleyen pek çok ülkenin Filistin konusunda sessiz kaldigini dile getirdi.

Amaçlarinin "Direnen Filistin"i ortaya koymak oldugunu vurgulayan Özdemir sunlari kaydetti:

"Filistin'de yasanan zulmü, orada yasanan sikintiyi Türkiye olarak iyi biliyoruz. Filistin'in bu dramina kulak veren ve yaninda yer alan Islam ülkesi Türkiye'dir. Amerika, Avrupa gibi ülkeler bu drama gözlerini kapatirken bazi Islam ülkelerinin onlar gibi düsünmesi ve bu drama sessiz kalmasi bizleri daha da üzüyor. Fotograflara baktigimizda özellikle kadinlarin Mescid-i Aksa'da gece gündüz nöbet tuttuklari, orayi teslim etmedikleri ve her türlü zulme ragmen yikintilar arasinda seccadelerini serip namaz kildiklarini göreceksiniz. Bu insanlar buna direniyorsa, bizlerin de amaci bunu ortaya koymaktir. Basinimiz, medyamiz bunu duyurabiliyor ama biz bunu daha fazla turistlerin oldugu yerde sergilemeye çalistik. Amacimiz turistlerin oldugu yerde Israil'in gerçek yüzünü gösterebilmek."

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Gaye Coskun, serginin iki gün boyunca yerli ve yabanci ziyaretçilere açik olacagini, Filistin halkinin her zaman, her kosulda yaninda olduklarini söyledi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Sahin ise AA'nin yasananlari çok iyi belgeledigini belirtti.

Alanya Belediye Baskan Yardimcisi Nazmi Yüksel ise Türkiye'nin dünyanin neresinde olursa olsun zulmün karsisinda oldugunu ifade etti.

Açilis kurdelesinin kesilmesinin ardindan davetliler sergiyi gezdi.

Kaynak: AA