Israil Güçleri, Ofer Hapishanesi'nde Filistinli Tutuklularin Bulundugu Kogusa Baskin Düzenledi

Israil güçlerinin, Ramallah'in batisindaki Ofer Hapishanesi'nde bulunan Filistinli tutuklularin koguslarina baskin düzenledigi bildirildi.

Filistin Kurtulus Örgütü'ne (FKÖ) bagli Esirler Heyeti, yaptigi açiklamada, bu sabah düzenlenen baskini kinadigini açikladi.

Israil operasyon gücü ve hapishaneye bagli güvenlik birimi esliginde 21 numarali kogusa baskin düzenlendigi belirtilerek, Filistinli esirlere saldirida bulunuldugu ve esyalarinin tahrip edildigi kaydedildi.

Açiklamada, 21 numarali kogusta 120 Filistinli tutuklu bulunduguna dikkat çekilerek, operasyonun ardindan tutuklularin 18. kogusa nakledildigi vurgulandi.

Ofer Hapishanesi'nde yasananlarin sorumlusu olarak isgal güçlerini gösteren Esirler Heyeti, uluslararasi örgütlere Israil'in dizginlenmesi için acil müdahale etmeleri çagrisi yapti.

Öte yandan Filistin Esirler Cemiyeti, 2019'daki Nakab Hapishanesi'ne düzenlenen baskina iliskin Haaretz gazetesinde yayinlanan görüntüleri hatirlatarak yaptigi açiklamada, "Ofer Hapishanesi'ndeki Filistinlilerin sürekli tekrar eden sistematik bir baskiya maruz kaldigini" vurguladi.

- Israil hapishanelerindeki Filistinli tutuklular

Filistin kaynaklarina göre, Israil hapishanelerinde 180'i çocuk, 39'u kadin ve 365'i idari tutuklu olmak üzere 4 bin 650 Filistinli bulunuyor.

Israil, "idari tutukluluk" adini verdigi uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayali 1 ila 6 ay alikoyabiliyor.

Tutuklunun, "Israil'in güvenligi için tehlike teskil ettigine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadinda bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yila kadar uzatabiliyor.

Kaynak: AA